Viena vienīga tenisa bumbiņa glābs no sāpēm mugurā, locītavās un ne tikai!

  1. Sāpes muguras augšējā daļā

Galvenais šādas sēdēšanas iemesls ir: sēdēšana ilgu laiku, vai arī ēdiena gatavošana.

Palieciet tenisa bumbiņu zem atslēgas kaula un ar muguru atspiediet to pret sienu. Dziļi ieelpojiet un centieties pieturēt ar muguras augšdaļu bumbiņu cieši pie sienas, vēlams noturēt vismaz 60 sekundes.

Veiciet kustības uz augšu, leju, uz vienu un otru pusi, lai bumbiņa kārtīgi izkustētos pa muguras augšējo daļu. Centieties darīt tā, lai bumbiņa kārtīgi tiek izripināta pa visu augšējo muguras daļu.

  1. Sāpes jostasvietā

Ir ļoti daudz faktori, kas var ietekmēt sāpes šajā muguras daļā, tajā skaitā sēdēšana, apavi un daudz kas cits. Tenisa bumbiņa palīdz noņemt muguras sāpes, neskatoties uz to rašanās iemeslu.

Apgulieties uz muguras, palieciet divas tenisa bumbiņas zem jostas vietas.

Ar gurniem veiciet kustības no viena sāna uz otru, pēc tam uz augšu un uz leju. Vissavilktākajās muguras daļās kustības veiciet daudz spēcīgākas. Vingrinājumu veiciet piecu minūšu garumā.

  1. Sāpes rokās

Uzlieciet abas rokas vienu otrai virsū un tad ar tām spiediet tenisa bumbiņu ar visu savu ķermeņa svaru. Pēc 60 sekundēm pavirpiniet bumbiņu plaukstās, ļaujot muskuļiem atslābt. Dariet tā trīs minūšu garumā ar vienu roku, pēcāk pārejiet uz otru.

  1. Nepareiza stāja

Nepareiza stāja tiešā veidā ietekmē cilvēka muskuļus, kā arī var izraisīt īslaicīgus elpas zudumus un nemitīgas sāpes.

Gulieties uz grīdas, ar seju uz augšu, uzlieciet divas bumbiņas pie muguras augšējas daļas. Aizlieciet rokas aiz galvas un celiet galvu augšā, zods atrodas pie krūtīm, salieciet ceļus, bet pēc tam celiet augšā gurnus.

Centieties dziļi elpot, ripinot tenisa bumbiņas pa muguras augšējo daļu vismaz četru minūšu garumā.

  1. Sāpes gurnu rajonā

Gulieties uz sāniem, atspiežoties uz bumbiņas, kas atrodas uz grīdas un zem jūsu gurna. Divpadsmit reizes taisiet apļus. Atkārtojiet šādu pašu kustību ar otru pusi.

Apsēdieties uz krēsla un gurnu ieliekuma vietā ielieciet divas tenisa bumbiņas. Salieciet un iztaisnojiet ceļus vismaz 30 reizes. Pēc tam veiciet horizontālas kustības tā, lai bumbiņas ripotu pa augšstilbu. Atkārtojiet kustību ar abām kājām.

  1. Sāpes ceļgalos

Sāpes ceļgalos iespējams atrisināt, izstiepjot ceļgala locītavas kapsulas, tādēļ šis vingrinājums būs ideāli piemērots tam.

Apsēdieties un ielieciet zem saliekta ceļa tenisa bumbiņu. Apmēram 10 reizes saspiediet bumbiņu. Atkārtojiet šo kustību arī ar otru celi.

  1. Plantārais fascīts

Nepiemērotu apavu nēsāšana, kā arī nemitīgi un ilgstoša atrašanās stāvus vai sēžot var radīt sāpes pēdās, no kurām visizplatītākā kaite ir plantārais fascīts.

Piecelieties kājās un zem pēdas palieciet tenisa bumbiņu. Kustiniet bumbiņu pa visu pēdu. Atkārtojiet šādas kustības vismaz 60 sekundes ar katru kāju atsevišķi.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

Pievienot komentāru