Viena no izplatītākajām pazīmēm alkohola atkarīgajiem: “Vienu jau var!”

Tu mēdz satraukties par to, ka alkohols beigsies

Alkoholu veikalos tirgo tikai noteiktās diennakts stundās. Ja tev ir svarīgi iegādāties tik daudz alkohola, lai tā nepietrūktu, vai arī veikala slēgšanas laiks tevi regulāri satrauc, pievērs uzmanību savām attiecībām ar alkoholu. Ja tavas attiecības ar grādīgajiem dzērieniem ir veselīgas, kāpēc gan, lai tu regulāri satrauktos par to, ka nevarēsi iedzert vai arī, ka dzērienu varētu būt par maz? Tāpat par problēmu var liecināt tas, ka tevi izbrīna, ja kāds aizkorķē līdz galam neizdzertu pudeli, norādot, ka vairāk dzert nevēlas. Kāpēc gan neizdzert līdz galam? Labāk pajautā sev, kāpēc tas būtu jādara.

Tevi sadusmo tas, ka citi dzer pārāk lēni

Var gadīties, ka tu sevi pieķer situācijā, ka esi pirmā pabeigusi savu dzērienu un mudini citus dzert ātrāk, lai tu varētu ķerties pie nākamās glāzītes. Protams, ka tu negribi izcelties, izdzerot vairāk par saviem draugiem. Ja visi iedzer vēl nedaudz, tu neizcelies. Tāpat esi piesardzīga, ja tevi sadusmo, kad kāds draugs pasaka: “Man šim vakaram pietiek. Es vairāk nedzeršu.”

Tevi satrauc atkritumu spaiņa saturs (īpaši skaņa)

Pudeles parasti aizņem diezgan daudz vietas tavā atkritumu spainī. Vai tu domā par to, ka draugi vai kaimiņi pamanīs, cik daudz pudeļu ir tavos atkritumos? Vai centies iznest atkritumus pēc iespējas klusāk, lai kaimiņi nedzirdētu pudeļu grabināšanu? Ja atbilde ir apstiprinoša, iespējams, jau pati esi pamanījusi, ka tavas attiecības ar alkoholu nav veselīgas, un centies šo atklāsmi noslēpt no līdzcilvēkiem.

Pievienot komentāru