Viena no izplatītākajām pazīmēm alkohola atkarīgajiem: “Vienu jau var!”

Teju ikvienam no mums ir zināms kāds cilvēks, kura attiecības ar alkoholu šķiet pārlieku tuvas. Bet kā lai īsti saprot, kad ir pāriets pāri robežai starp vienkāršu vakara baudīšanu un jau nopietnu problēmu ar alkoholu.

Alkohols sāk kontrolēt sociālo aktivitāšu plānošanu

Tam var būt vairākas formas, piemēram, tu sevi pieķer pie domas, ka vēlies pavadīt vairāk laika kopā ar tiem draugiem, kam patīk iedzert un kuru klātbūtnē parasti lieto alkoholu. Tāpat var gadīties, ka tu labāk paliec mājās, lai atslābinātos, nedaudz iedzerot, nevis dodies satikt draugus.

Tu mēdz iedzert arī pirms ballītes

Jaunieši to mēdz dēvēt par “iesildīšanos” pirms ballītes. Parasti tas nozīmē nedaudz iedzert pirms ballītes mājās, lai iereibtu un ietaupītu naudu, kas tiktu iztērēta par kokteiļiem. “Iesildīšanās” vienatnē noteikti ir pazīme, ko nekādi nedrīkst ignorēt. Tomēr pat tad, ja to dari kopā ar draugiem, atceries, ka tas gandrīz droši garantē daudz lielāku izdzertā alkohola daudzumu. Tāpat pievērs uzmanību tam, kā tu skaiti patērētā alkohola daudzumu. Ja ignorē iedzeršanu pirms ballītes, tu sevi māni par patieso patērētā alkohola daudzumu. Ja pieķer sevi šādi rīkojamies, uztver to kā ļoti nopietnu brīdinājuma signālu. Ir pienācis laiks rīkoties!

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru