Veselības idejas karstajai sezonai. Vairāk gaisa, mazāk pilsētas!


Protams, gribas, lai vasara būtu silta vai pat nedaudz karsta. Taču, lai karstums dotu labumu, ar to jāprot apieties. Kā vieglāk pavadīt karsto vasaru, ja neiznāk izrauties no pilsētas? Kāds no speciālistu sniegtajiem padomiem noteikti izrādīsies noderīgs.

Vairāk gaisa!
Protams, lielpilsētā ar svaigu gaisu ir pagrūti. Tomēr pie tā var tikt. Dzīvoklī nenāktu par ļaunu ierīkot gaisa jonizētāju. Nekaitētu arī iegādāties dažādus telpaugus, kas izdala daudz skābekļa. Lieli augi ne tikai uzlabos gaisu jūsu dzīvoklī, bet arī radīs patīkamu vēsumu.

Jācenšas izbrīvēt laiku pastaigai līdz pulksten desmitiem no rīta vai pēc pulksten septiņiem vakarā. Dienas pārējā daļā saule ir īpaši aktīva un gaiss – visputekļainākais.

Ūdens
Ļoti vēlams uzturēties tuvāk pie ūdens. Tas, protams, nenozīmē, ka jāplunčājas dubļainās peļķēs vai jākāpj strūklakās. Pietiks arī ar dušu divreiz dienā. Lieliski atsvaidzina vēsa vanna ar jūras sāli.

Katrā izdevīgā gadījumā rokas līdz elkonim jānoskalo tekošā ūdenī, pie viena neaizmirstot arī seju. Uz ādu lieliski iedarbojas un nogurumu mazina noskalošanās ar minerālūdeni.

Fitness – mazāk krasu kustību
Baseins ir glābiņš tiem, kam karstās dienas jāpavada birojā. Vasarā ideāls sporta veids ir peldēšana. Tāpēc vēlams rast iespēju apmeklēt baseinu vismaz 2–3 reizes nedēļā. Turpretī ar skrejceļu vai trenažieriem labāk nepārcensties.

Vasarā palielinās asinsvadu slodze, tāpēc vēlams priekšroku dot tā sauktajiem aerobo vingrojumu kompleksiem, kas palīdz organismu apgādāt ar skābekli.

Tādu kompleksu ir ļoti daudz – tie ir mierīgi vingrojumi ar plašu kustību amplitūdu. Nenāktu par ļaunu pievērsties elpošanas vingrojumiem, piemēram, jogai.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru