Valpurģu nakts Lēdurgas Dendroparkā

Valpurģu nakts 5 gadu jubilejas pasākums Lēdurgas Dendroparkā, iespējams, maģiskākais pasākums šajā gadā! Valpurģu nakts ir pavasara atnākšanas svētki, kuros no malu malām tiekas viedās būtnes – sievietes, lai iekustinātu sievišķās enerģijas jaunam sākumam.

Lēdurgas Dendroparkā pasākuma apmeklētājas sagaidīs dažādas aktivitātes un uzdevumi – liktenī lūkošanās, slotu siešana un mešana, ugunsdziras vārīšana – dažādi uzdevumi, kurus vēl īpašākus padarīs Lēdurgas Dendroparka maģiskā aura. Pārsteigumi un pozitīva enerģija visa vakara garumā piepildīs ne tikai viedās būtnes, bet visu parka teritoriju – nāc un uzņem to arī Tu!

Valpurģu tradīciju dažādās kultūrās svin citādi. Mitoloģijā Valpurģu nakts tika svinēta kā Mēness svētki pirmajā Pilnmēness naktī starp pavasara un vasaras Saulgriežiem. Vēlākās tradīcijās par Valpurģu nakti tika dēvēta nakts no 30. aprīļa uz 1. maiju, kad raganas Bloksbergas (Brocken) kalnā svinēja svētkus.

Pasākumā tiek gaidītas visas viedās būtnes – ar gariem un kupliem brunčiem un labākajiem transportlīdzekļiem slotām – ieeja bez maksas. Pārējiem pēc Lēdurgas Dendroparka izcenojuma.

Pievienot komentāru