Valmiera – pirmā izvēle reemigrantu vidū Vidzemē

Iecienītākā vieta Vidzemē, kur vēlas atgriezties reemigranti, ir Valmiera, apliecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) reemigrācijas koordinatora Vidzemes plānošanas reģionā sniegtie dati.

Lai veicinātu reemigrāciju, sadarbību ar diasporas organizācijām, kā arī risinātu citus pilsētai svarīgus jautājumus, Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā no 2019.gada janvāra strādā projektu vadītāja starptautiskās sadarbības jautājumos Līga Vecā.

“Sākot ar šo gadu, aktīvāk veicināsim iedzīvotāju pārcelšanos uz dzīvi Valmierā. Turpināsim apzināt vajadzības un veidosim pašvaldības pakalpojumus pēc iespējas vēl draudzīgākus cilvēkiem, kuri par savu dzīvesvietu atkal vai no jauna izvēlēsies Valmieru. Valmierā ir daudz iespēju – pilsēta strauji attīstās un tiek aktīvi domāts par mājokļiem, ir pieejama visu pakāpju izglītība, plašs kultūras piedāvājums, veselīga dzīvesveida un darba iespējas,” stāsta L.Vecā.

Esam aktivizējuši sadarbību ar VARAM reģionālo reemigrācijas koordinatoru, lai sagatavotu praktiskus ieteikumus un informāciju par pašvaldības pakalpojumiem.

VARAM reemigrācijas projekta koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā Ija Groza atzīst: “2018.gadā ir sagatavoti 90 personalizēti piedāvājumi cilvēkiem, kuri ir izrādījuši vēlmi uz pastāvīgu dzīvi atgriezties Valmierā. Tas ir gandrīz 23,7% no visiem sagatavotajiem piedāvājumiem. Cilvēkiem tas ir aktuāli, jo viņi plāno Valmierā atgriezties 2019., 2020.gadā, vai vēl nav nolēmuši, kad atgriezīsies, un regulāri izzina situāciju un seko līdzi aktualitātēm.”

Ir zināms, ka ar Vidzemes koordinatora informatīvu atbalstu 2018.gadā Latvijā ir atgriezušies 10 cilvēki, kuri par savu turpmāko dzīvesvietu ir izvēlējušies Valmieru. Ija Groza min, ka skaits ir lielāks, jo ne visiem ir nepieciešama koordinatora palīdzība un ne visiem, kuri saņēmuši informāciju, ir nepieciešama tālāka sadarbība.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru