Ušakova simtgades dāvana Rīgai – 132 miljoni dotācija „Rīgas satiksme“, budžeta deficīts vairāk kā 10%

Partijas “Latvijas attīstībai” Rīgas domes (RD) deputātu frakcijas vadītājs Viesturs Zeps uzskata, ka ir nepamatoti un nesaimnieciski “iegrūst” vairāk kā 132 miljonus eiro rīdzinieku naudu uzņēmumā “Rīgas satiksme” (RS).

Šodien Finanšu un administrācijas lietu komitejā plānots skatīt Rīgas pilsētas pašvaldības 2018.gada budžeta grozījumu projektu, kas paredz pašvaldības budžeta izdevumus palielināt 4 (četras) reizes attiecībā pret ieņēmumiem, proti, ieņēmumiem pieaugot vien par 17 miljoniem izdevumi ir palielinājušies par vairāk nekā 68 miljoniem euro. Rezultātā 2018. gadā Rīgas domes izdevumi būs vairāk kā viens miljards eiro.

Ušakova vadībā, galvaspilsētas budžeta deficīts 2018. gadā būs teju 100 miljoni eiro. Tādējādi Rīgas pašvaldības budžeta deficīts pārsniedz 10%.

LA frakcijā norāda, ka tā vietā, lai rūpētos par darbinieku labklājību un iedzīvotāju izglītību, kopējā dotācija 2018.gadā RS pārsniedz 130 miljonus EUR (kā 2017.gada decembrī Rīgas domes sēdē to jau prognozēja RD deputāts Juris Pūce), kas ir vairāk nekā 10% no budžeta izdevumiem (faktiski viss deficīts) un gandrīz 15% no visiem RD ieņēmumiem.

“Ar šiem budžeta grozījumiem RD turpina segt iepriekšējo gadu nesaimnieciskās rīcības sekas. Rīga gadu no gada veic tādus izdevumus, kas nākotnē rada aizvien jaunas izdevumu pozīcijas, nevis ģenerē ienākumus”, pauž Zeps.

LA frakcijas deputāti, iepriekš konsultējoties ar atbilstošām domes struktūrvienībām, ir sagatavojuši savus priekšlikumus budžeta grozījumiem attiecībā uz atalgojuma pieaugumu atsevišķām darbinieku grupām, kas pilda sarežģītākos uzdevumus, risina nozīmīgas sociālas problēmas, ik dienas palīdz rīdziniekiem, rūpējas par bērniem, uztur dzīvu mūsu tautas kultūru un sargā mūsu drošību, saņem nesamērīgi zemu atalgojumu – Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem, pirmsskolas pedagogu palīgiem (auklītēm), amatiermākslas kolektīvu vadītājiem un speciālistiem un sociālajiem darbiniekiem, kurus Ušakovs centīgi noraida pie katras izdevības.

Pievienot komentāru