Ūdens procedūru ābece. Kā sākt hidroterapiju?

* Peldes karstā ūdenī izšķīdina uz ādas esošos kaitīgos izdalījumus un metabolisma produktu atliekas, dziedē ādas kaites un ir ieteicamas pret trīci, paralīzi un locītavu slimībām.

* Ūdens procedūru laikā jāseko elpošanai: ja vieglāk elpo kreisā nāss, tas nozīmē, ka organisms ir pārkarsis. Lai novērstu tālāku pārkaršanu, pakausis un kāju pēdas jāsamitrina ar vēsu ūdeni.

* Cilvēkiem, kam ir nosliece uz plaušu un deguna asiņošanu, spazmām un anēmiju (īpaši saasinājuma periodā), jābūt ļoti piesardzīgiem ar kontrasta procedūrām.

* Ļoti uzmanīgi jāseko, lai aukstā ūdens procedūras (piemēram, peldēšanās ziemā) neizraisītu organisma pastiprinātu atdzišanu. Piesardzīgiem jābūt tiem, kam ir problēmas ar asinsvadu un kuņģa-zarnu trakta sistēmu.

* Pēc ūdens procedūrām, ja nav citu norāžu, labāk ķermeni ar dvieli nenorīvēt, kā to daudzi raduši darīt, bet tikai viegli nosusināt vai ļaut ādai nožūt. Peldes laikā ķermeņa apakšējā daļa uzlādējas negatīvi, bet augšējā – pozitīvi. Ja ķermenis tiek norīvēts, šīs enerģijas tiek sajauktas un pazemina procedūras ārstniecisko efektu.

* Ja nav speciālu rekomendāciju, vannu ieteicams sagatavot tikai reizi nedēļā. Bieži ejot vannā, aizsprostojas poras un novājinās ādas funkcijas (elpošana, maiņas procesi). Katru dienu var iet dušā, var aplaistīties, norīvēties ar mitru dvieli, taču pēc tam ieteicama ādas masāža ar rokām vai suku, lai aktivizētu tās darbību.

* Ūdenim ir ne tikai higiēniska, organismu norūdoša, ārstnieciska un kosmētiska iedarbība. Ūdens procedūras palīdz noskalot no ķermeņa negatīvo atmiņu – sliktās un tumšās enerģijas, kas pielipušas dienas laikā. Toties viss gaišais, labais un tīrais paliek.

Pievienot komentāru