Terpentīna vannas. Kāds no tām labums, kā pareizi sagatavot? Tas nav veikalos nopērkamais terpentīns!

Uzmanību! Parasto terpentīnu, ko pārdod saimniecības preču veikalos, vannām izmantot kategoriski nedrīkst. Procedūrām izmantojamas tikai speciālās emulsijas, kas nopērkamas aptiekā: dzeltenā emulsija – pret paaugstinātu, un baltā emulsija – pret pazeminātu asinsspiedienu. Ja asinsspiediens ir normāls, abas emulsijas sajauc līdzīgās devās.

Terpentīna vannas sāk gatavot ne ātrāk kā vienpadsmitajā attīrīšanas cikla dienā (ik pēc divām dienām trešajā). Kopumā viss kurss ir septiņas procedūras.

* 2/3 vannas piepilda ar 36-37 grādus siltu ūdeni, pievieno 20 ml baltās vai dzeltenās emulsijas (vai pa 10 ml no katra) un rūpīgi samaisa. Tad jāieguļas vannā, rokas duša jāiegremdē ūdenī un jāatver karstais krāns, lai ūdens temperatūra vannā paceltos līdz 39 grādiem. Peldes ilgums – precīzi 16 minūtes.

Izkāpjot no vannas, ķermeni nenosusina, bet tūlīt pat jāuzvelk silta veļa un uz 3 stundām jāliekas gultā.

Šajā laikā būs tāda sajūta, it kā piemetusies pamatīga gripa: ķermeņa temperatūra paaugstināsies par 2-3 grādiem virs normas, sārņi izšķīdīs un slimības rosinošās baktērijas aizies bojā. Toties vērtīgā mikroflora paaugstināto temperatūru panes viegli.

Uzmanību! Ja ir vēnu varikoze un tromboflebīts, terpentīna vannas var sākt gatavot tikai:

* pēc 30 dienu ilgas strukturētā ūdens lietošanas;

* pēc nedēļu ilgas attīrīšanās ar sulām un ¼ aspirīna tabletes ieņemšanas ik dienu. Aspirīna vietā var lietot baltā vītola mizas novārījumu: tējkaroti sasmalcinātas mizas aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, tad izkāš. Dzer pa ¼ glāzes 4 reizes dienā.

Pievienot komentāru