Tautas receptes pret zarnu parazītiem. Ļoti iedarbīgas arī mūsdienaš!

Foto – Pixabay

Vecmāmiņu receptes pret dažādiem parazītiem, izrādās, ir ļoti iedarbīgas!

Pret spalīšiem
* Sajauc 10 g biškrēsliņu ziedu ar 5 g struteņu lakstu un aplej ar glāzi verdoša ūdens. Izmanto klizmai, kad uzlējums atdzisis līdz 25–30 grādiem. Klizmu atkārto 3 reizes ar divu nedēļu pārtraukumu.

* Tējkaroti sasmalcinātu pīlādžu ziedu vai 8–10 ogas aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, silti ietin, 30–40 minūtes nostādina, tad izkāš. Dod dzert pa dažiem malkiem 5–7 reizes dienā.

Pret cērmēm
* Jebkura vecuma bērniem noder šāda recepte: saspaida sīpolu un ķiploku (pa 5 g katru) un iemaisa 1,5 glāzēs vārīta, līdz istabas temperatūrai atdzesēta ūdens. Divas dienas pēc kārtas taisa klizmu – no rīta un vakarā. Ārstnieciskā efekta nostiprināšanai pēc nedēļas procedūru var atkārtot.

* Ļoti sena metode bērniem, kas nepanes ķiploku garšu un aromātu. Pāris ķiploka daiviņu ieliek katrā zābaciņā. Staigājot daiviņas tiek saspiestas, un ķiploku eļļa, kas cērmēm ir nāvējoša, iesūcas ādā un viegli nonāk zarnu traktā. Toties
bērnam, kurš pret ķiplokiem neiebilst, katru rītu jāapēd 1–3 daiviņas.

* Tējkaroti sīki sasmalcinātu ķiploku aplej ar pusglāzi piena, 1–2 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš. Dod izdzert no rīta tukšā dūšā. Šajā dienā nedrīkst ēst neko citu, vienīgi kartupeļu biezeni.

Pievienot komentāru