Skroderdienas ceļo pa Latvijas pilsētām

Aizvadītajā nedēļas nogalē atjaunotajā Jelgavas brīvdabas koncertzāle MĪTAVA tika izspēlēta pirmā izrāde Skroderdienas Silmačos Intara Rešetina režijā.

“Esmu patīkami pārsteigts un reizē arī iepriecināts par Jelgavas izrādes skatītāju augsto inteliģenci, teātra mīlestību un attieksmi ar kādu viņi vēroja visiem jau tik sen zināmo Blaumaņa rakstīto sižetu, smejoties, ik pa laikam aplaudējot, jūtot līdzi varoņiem un viņu attiecību peripetijām, un, vienkārši ar ģimeni atpūšoties no jauna atklātajā pilsētas estrādē. Jelgavā dzīvo teātrmīļi ar labu gaumi!” tā režisors Intars Rešetins pēc pirmās izrādes Pasta salā MĪTAVA. Līdz Saulgriežu vakaram aktieri viesosies arī Rēzeknē, Madonā, Talsos, kā arī Rīgā, atjaunotajā VEF Kultūras pilī. Skroderdienas ir ne tikai luga, bet tradīcija, kas jāpiedzīvo jebkura vecuma latvietim, lai Līgo svinības būtu patiesi smeķīgas un pilnīgas.

15. jūnijā Jelgavā notika pirmais ielīgošanas pasākums ar latviešu visos laikos visvairāk skatīto izrādi – Skroderdienas Silmačos režisora Intara Rešetina režijā, kuru izspēlē unikāls tautā iemīļotu aktieru sastāvs. “Nav labāku vai sliktāku, ir vairāk vai mazāk atšķirīgi iestudējumi! Šoreiz galvenā atšķirība ir apstāklī, ka profesionāli veidots iestudējums tiek pievests klāt uz dzimto pilsētu vai novadu, turklāt, izrādei brīvdabā ir pavisam cita lidojuma sajūta gan aktieriem, gan skatītājiem,” par Skroderdienām stāsta brīvdabas izrāžu idejas autors un rīkotājs Niks Volmārs. Skroderdienas Silmačos lomās iejutas: Vita Vārpiņa (Antonija), Ģirts Ķesteris (Dūdars), Lauris Subatnieks (Aleksis), Aija Dzērve (Elīna), Ieva Florence (Ieviņa), Mārtiņš Upenieks (Kārlēns), Marģers Eglinskis (Rūdis), Pēteris Gaudiņš (Ābrams Vulfsons), Aldis Siliņš (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum), Kaspars Zāle (Pindaks), Sarmīte Rubule (Pindacīša), Lidija Pupure (Bebene), Akvelīna Līvmane (Tomuļu māte). Savukārt režisoru Intaru Rešetinu raksturo perfekcionisms, lieliska humora izjūta, skatītāju vēlmju izjušana un režisoriski līdz smalkām detaļām nostrādāti darbi.

Nepārspīlējot varam teikt, ka visi ir uzauguši ar Skroderdienām Silmačos, bet, ja izrāde vēl nav redzēta, tad šī būs lieliska iespēja to noskatīties lielākajās Latvijas brīvdabas estrādēs. Bez R. Blaumaņa lugas svētku sajūta nemaz nav iedomājama, jo Skroderdienas Silmačos ir grandiozo Līgo svētku pirmais priekšvēstnesis. Mīlēsim, dziedāsim un svinēsim svētkus kopā!

Izrādes vēl būs skatāmas:

17. un 20. jūnijā Rīgā, VEF Kultūras pilī

18. jūnijā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS

21. jūnijā Madonas pilsētas estrādē

22. Jūnijā Talsos, Sauleskalna estrādē

Izrāžu laikā, kā jau īstiem līgotājiem pienākas, ieplānota arī gardu ēdienu un dzērienu baudīšana, bet pirmsjāņu rosību papildinās arī gadatirgus. Tādēļ skatītāji laipni aicināti ierasties jau ātrāk! Vivus.lv Grandiozās ielīgošanas izrāžu biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs, kā arī būs nopērkamas estrādēs pirms izrādēm, tomēr rīkotāji mudina biļešu iegādi neatstāt uz pēdējo brīdi.

Pievienot komentāru