Ryanair pilotu streika dēļ atcelta daļa Vācijas lidojumu

2. TIESĪBAS SAŅEMT KOMPENSĀCIJU:

• Ja aviopārvadātājs informējis par reisa atcelšanu mazāk nekā 2 nedēļas pirms reisa izlidošanas, patērētājam ir tiesības saņemt kompensāciju, atkarībā no alternatīvā lidojuma izlidošanas un ierašanās galamērķī laika (lūdzam skat. tabulu).

Pasažierim kompensācija nepienākas

Pasažieris informēts par reisa atcelšanu Alternatīvā transporta izlidošana Alternatīvā transporta ierašanās galamērķī

7 līdz 14 dienas iepriekš Līdz 2 stundām agrāk, nekā bija plānots sākotnējā maršrutā Līdz 4 stundām vēlāk, nekā bija plānots sākotnējā maršrutā

Līdz 7 dienām iepriekš Līdz 1 stundām vēlāk, nekā bija plānots sākotnējā maršrutā Līdz 2 stundām vēlāk, nekā bija plānots sākotnējā maršrutā

Vienlaikus PTAC norāda, ka pasažierim nebūs tiesības saņemt naudas kompensāciju, ja reisa atcelšana ir saistīta ar ārkārtas apstākļiem jeb apstākļiem no kuriem aviokompānija nevarētu izvairīties pat tad, ja veiktu visus iespējamos pasākumus. Katrs reisa atcelšanas gadījums ir vērtējams atsevišķi, un tikai kompetentā uzraudzības iestāde ir tiesīga izvērtēt reisa atcelšanas apstākļus un pasažiera tiesības saņemt papildus naudas kompensāciju.

3.SVARĪGI PAPILDU INFORMĀCIJAS AVOTI SKARTAJIEM AVIOPASAŽIERIEM:

• Sīkāka informācija par aviopasažieru tiesībām gadījumos, kad atcelts lidojums atrodama PTAC un ECC Latvia mājaslapās.

• Lai patērētājiem būtu ērtāk un ātrāk vērsties gan pie pārvadātāja, gan nepieciešamības gadījumā, uzraugošajā iestādē, ir pieejama Vienotā pasažieru sūdzības veidlapa, kura aizpildāma un nosūtāma patērētājam ērtākā veidā.

• Aviopasažieru uzraudzības iestādes ES.

Pievienot komentāru