10 lietas, kuras svarīgi zināt, ja vēlies doties uz Aglonu 24.septembrī

Līdz pāvesta Franciska vizītei Latvijā ir palikušas mazāk nekā divas nedēļas. Lūk, desmit lietas, kuras vērts zināt pirms došanās uz Aglonu, kur bazilikas sakrālajā laukumā pāvests Francisks 24. septembrī plkst. 16.30 svinēs Svēto Misi.

1. Ieejas kartes uz pāvesta dievkalpojumu Aglonā var saņemt katoļu baznīcā, kurā esi reģistrējies vai kuru esi izvēlējies, reģistrējoties internetā. Ārzemju viesi ieejas kartes saņems elektroniski. Taču arī nereģistrējušies cilvēki var droši braukt uz Aglonu – Latvijas bīskapi ir apliecinājuši, ka uz Svēto Misi Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā tiks visi, kas vēlas.

2. No 22. līdz 25. septembrim Aglonas teritorijā būs ierīkotas 18 autostāvvietas svētceļnieku vieglajām automašīnām un autobusiem. Lielākā daļa no tām atradīsies pavisam tuvu Aglonas bazilikai. Tās būs izvietotas blakus autoceļiem, pa kuriem no dažādām pusēm var iebraukt Aglonā. Cilvēkiem ar invaliditāti plānotā autostāvvieta ir vistuvāk Aglonas bazilikai – Krāslavas ielā (sk. autostāvvietu shēmu).

Šajās dienās daudzviet uz Aglonas ceļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt. Pirmkārt, tas skars ceļus Aglonas bazilikas tuvumā. Tāpat būs aizliegts apstāties uz ceļa no Aglonas dzelzceļa stacijas virzienā uz Aglonu, kā arī uz Jaunaglonas ceļa (sk. satiksmes organizācijas shēmas Nr. 1-4). Kravas auto vadītājiem jāņem vērā, ka būs tranzītsatiksmes ierobežojumi un šajās dienās ieteicams izmantot apbraucamos ceļus (sk. shēmu nr.5). Saskaroties ar neērtībām, būsim pacietīgi un sekosim satiksmes organizētāju norādēm!

3. Uz Aglonu var doties arī ar sabiedrisko transportu. Piemēram, no Rīgas uz Aglonu un atpakaļ „Pasažieru vilciens” ir norīkojis trīs īpašus vilcienu reisus. No Rīgas stacijas 24. septembrī vilcieni aties plkst. 6.47 (Aglonā ienāks plkst. 10.50), plkst. 7.40 (ienāks plkst. 11.55) un plkst. 9.02 (ienāks plkst. 12.51). No Aglonas stacijas vilcieni aties plkst. 20.30 (Rīgā ienāks plkst. 00.13), plkst. 21.30 (ienāks plkst. 1.10) un plkst. 22.30 (ienāks 2.02.). Biļetes uz šiem reisiem var iegādāties www.pv.lv, mobilajā lietotnē, kā arī biļešu kasēs. Biļetes cenā ir iekļauts arī brauciens ar autobusu no Aglonas stacijas līdz Aglonas autoostai un pēc Svētās Mises atpakaļ.

4. Ieeja Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā 24. septembrī būs no plkst. 9. Ļoti ieteicams ierasties jau līdz plkst. 14. Ieiet laukumā varēs pa vārtiem nr. 1., 2., 3., 4., 5., 6 (skatīt shēmu). Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām jādodas uz 3. ieeju, kur viņus sagaidīs un uz vietu sektorā netālu no altāra pavadīs „Caritas Latvija” brīvprātīgie.

Lai lasītu raksta turpinājumu, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru