Rudens ogas – vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu avots

Rudens vēsais un mitrais laiks, kas neizbēgami ir pienācis, ir īsts pārbaudījums mūsu imunitātei un labsajūtai. Tomēr vienlaikus daba ir parūpējusies par to, lai sniegtu mums šobrīd tik vajadzīgos vitamīnus un antioksidantus. Kur tos vislabāk meklēt, ja ne rudens ogās?

To plašais pielietojums profilaksē, ārstēšanā un ikdienas ēdienkartes papildināšanā ļauj vaļu visdažādākajām iespējām! Kāpēc jāēd rudens ogas un kā tās vislabāk pagatavot un uzglabāt ziemai? Padomos dalās BENU Aptiekas pieaicinātā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Tonusam un imunitātei

Rudens ir laiks, kad vērts ir ieiet mežā, palūkoties, kādas dabas bagātības vēl ir krūmos, kokos, apmeklēt kādu purvu – tā papildinot savus ziemas krājumus, uzsver uztura speciāliste. Rudens ogas ir labs palīgs organisma tonizēšanai un cīņai ar vīrusiem. Tās bagātīgi satur vitamīnus, minerālvielas, ēteriskās eļļas, organiskās skābes, antioksidantus, kas palīdz organismam cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, un te nevar izcelt vienu līderi!

Sauju ogu – ik dienas!

Ogām, nereti arī to lapām, piemīt pretiekaisuma īpašības – tāpēc tās ir iecienītas tautas medicīnā. Lai stiprinātu veselību, ieteicams ik dienas apēst nelielu saujiņu ogas (apmēram 50-100 g) pēc izvēles. Ierasts, ka ogas ir skābas, taču sasaldētu ogu garša būs nedaudz maigāka un tās var ēst arī neatsaldētas – tādas tās garšo arī bērniem. Sasaldētas ogas var lieliski izmantot neatsaldētā veidā pie putrām, smūtijiem un papildinot citus ēdienus. Taču jāatceras – jo ilgāk ogas būs atradušās istabas temperatūrā, jo lielāki būs vitamīnu zudumi.

Lai lasītu raksta turpinājumu, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru