Pret sāpēm krustos palīdz vannas, uzlējumi un novārījumi

Foto – Pixabay

Cilvēki, kas sirgst ar reimatiskām slimībām, rudeni un ziemu allaž gaida ar bažām, jo šajā periodā aktivizējas artrīts, artroze un visas pārējās reimatiskās vainas. Kā sevi sagatavot iespējamam slimības saasinājumam, lai tas būtu maksimāli vieglāk pārciešams?

Uzlējumi un novārījumi
* Tējkaroti purva vaivariņu aplej ar 2 glāzēm vēsa vārīta ūdens, 8 stundas nostādina slēgtā traukā, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā.

* Izžāvētus ceriņu ziedus iepilda pudelē, aplej ar puslitru degvīna un 8–10 diennaktis nostādina. Lieto pa 30–40 pilieniem 2–3 reizes dienā.

* 5 g bērzu pumpuru aplej ar glāzi ūdens, 15 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad silti ietin, 1–2 stundas nostādina un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 4 reizes dienā stundu pēc ēšanas.

* Ēdamkaroti žāvētu bērza lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, 6 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 2–3 reizes dienā.

* 3 tējkarotes violetā pļavu āboliņa ziedgalviņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, stundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 4 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas.

* Ēdamkaroti pīlādžu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin un 4 stundas nostādina. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.

Vannas
* 240 g kalmju sakņu un 250 g timiāna aplej ar 3 litriem auksta ūdens, uzvāra, nostādina, tad izkāš un pielej 35–37 grādus siltam vannas ūdenim.

* Kilogramu ozola un egles mizas aplej ar 5 litriem ūdens un vāra 30 minūtes. Pēc tam izkāš un pielej vannas ūdenim.

* Līdzīgās devās sajauc melno plūškoku, raudeni, nātres, lielo dadzi, paegli, biškrēsliņus, vārpatu, upeņu lapas, priežu pumpurus, trejkrāsu vijolītes, kosu, apiņus un mārsilu. Astoņas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, nostādina, tad izkāš un atdzesētu pielej 37–40 grādus siltam vannas ūdenim.

Pievienot komentāru