Burkāni, bietes un rutki pret mazasinību. Vairākas tautas receptes

Foto – Pixabay

Mazasinības gadījumā ārsti nereti iesaka dzert saldo krējumu, ēst granātābolus un kaviāru. Taču tās visas ir samērā dārgas lietas, tāpēc ne katrs to var atļauties lietot ik dienu. Uzlabot asinsrades procesu var, arī lietojot uzturā lētākus dārzeņus un augļus un dzerot ārstniecības augu tējas.

* Atsevišķi uz rīves sarīvē burkānus, bietes un rutku. Izspiež sulu un vienādās daļās ielej tumša stikla pudelē. Pudeli no visām pusēm kārtīgi apziež ar mīklu, bet tā, lai kakliņš nebūtu pilnībā aizklāts un šķidrums varētu iztvaikot.

Tad to ieliek cepeškrāsnī un 3 stundas karsē zemā temperatūrā. Iegūto maisījumu lieto pa vienai ēdamkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 3 mēneši. Šis ir ļoti radikāls līdzeklis pret mazasinību.

* Ņem 400 g nesālītu cūku iekštauku un 6 lielus zaļos antonovkas ābolus. Ābolus sīki sagriež, pievieno taukiem, rūpīgi samaisa un liek karsēties cepeškrāsnī pie lēnas uguns.

Pa to laiku 12 olu dzeltenumus sakuļ ar glāzi cukura tā, lai masa būtu gandrīz balta, un caur smalko rīvi pierīvē 400 g šokolādes (augstākā labuma).

Kad tauki ar āboliem izkausēti, iemaisa sakultos dzeltenumus un ļauj masai atdzist. Iegūto produktu ziež uz maizes sviesta vietā un ēd katrā ēdienreizē (3–4 reizes dienā), obligāti uzdzerot labi siltu (gandrīz karstu) pienu.

Slimniekam ne tikai uzlabojas asinsrades process, bet arī vispārējā pašsajūta, nostiprinās plaušas. Viņš arī pieņemas svarā.

* Ņem asinszāles lakstus (3 ēdamkarotes), panātres lakstus (2 ēdamkarotes), baltās panātres ziedus (2 ēdamkarotes) un kazeņu lapas (2 ēdamkarotes). Visu rūpīgi sasmalcina, aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, silti ietin, 3 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer karstu pa glāzei 3 reizes dienā.

* 5 ēdamkarotes sasmalcinātu mežrozīšu paaugļu aplej ar litru ūdens, vāra 10 minūtes, ietin un atstāj uz nakti. Dzer kā tēju jebkurā laikā, pēc vēlēšanās saldinot ar cukuru vai medu.

Uzlējums lieliski tīra asinsrites sistēmu, uzlabo vielmaiņu, ir bagāts ar C vitamīnu, kā tonizējošu līdzekli to iesaka lietot pret mazasinību, cingu, nieru un urīnpūšļa kaitēm, slimām aknām.

* Katru rītu tukšā dūšā jāapēd 100 g rīvētu burkānu ar krējumu vai augu eļļu.

Pievienot komentāru