Pieci padomi, kā sagatavot ķermeni pavasarim un vasarai

Pavasara tuvums lielai daļai sabiedrības nāk ar vēlmi ātrāk nolikt plauktā ne vien smagos ziemas mēteļus, bet arī iegūt jaunas enerģijas rezerves un tikt vaļā no pāris liekiem kilogramiem, lai silto laiku un pludmales sezonu sagaidītu iespējami labākā formā.

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā piecus padomus, kā pavasarim gatavoties gudri un pārdomāti!

1. Saglabājiet mieru un pieņemiet sevi! Lai arī šis padoms pirmajā brīdī var šķist absurds, tieši tas slēpj lielāko daļu veiksmes un izdošanās! Pašos pamatos šī, protams, ir tēma, kur padomi jādod psihologam, taču tas ir ļoti svarīgi arī, raugoties no veselīga uztura pozīcijām. Daudzi, gatavojoties pavasarim, grib “no pirmdienas” uzsākt jaunas diētas, sportot, tērēt naudu detox terapijām un citām radošām aktivitātēm, taču neviena diēta (uztura plāns/sistēma vai kā nu kurš nosauc ēšanas ierobežojumus ar mērķi ātri samazināt svaru) nedos ilglaicīgu efektu. Tā vietā labāk ieklausieties savā ķermenī, kas pats pateiks priekšā, kas tam vajadzīgs. Liela daļa cilvēku atzīst – pavasarī tiem gribas ēst mazāk, biežāk izvēlēties svaigus zaļumus, atturēties no trekniem un sātīgiem ēdieniem – tieši šis arī būs pareizais ceļš, kas jāiet, lai vasaru sagaidītu iespējami labākā formā! Nešokējiet savu ķermeni ar striktām uztura pārmaiņām, bet palutiniet tieši ar to, ko organisms vēlas visvairāk – ķermenis Jums atmaksās ar labu pašsajūtu un veselīgu izskatu!

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru