Piecas sistēmas, kas drīzumā varētu būt pieejamas auto standarta aprīkojuma komplektos

Automobiļu attīstība notiek ļoti strauji un dažas lietas, kas tika prezentētas pirms desmit gadiem kā neredzēta inovācija, šobrīd jau ir pieejamas daudzos kompaktās klases modeļos. Lai gan pagaidām daļa aprīkojuma aizvien atrodama papildaprīkojuma sarakstā nevis standarta aprīkojumā, pēc pieciem gadiem būs grūti automašīnu iztēloties bez tām.

“Auto nozare nepārtraukti attīstās, jo cilvēki vēlas inovācijas. Likums nosaka, ka visām automašīnām, kas tiek pārdotas Eiropas savienībā kopš 2004. gada, jābūt aprīkotām ar bremžu pretbloķēšanas sistēmu (ABS), savukārt kopš 2012. gada – ar elektronisko stabilizācijas programmu (ESP). Ir grūti paredzēt, kādas sistēmas nākamās kļūs par obligātu auto sastāvdaļu. Taču mēs ikdienā redzam klientu vēlmes, un no tām varam prognozēt, kāds aprīkojums jau drīzumā būs tik pieprasīts, ka auto bez tā nebūs iespējams iedomāties,” stāsta Arnoldas Ardzevičius, Autobrava Motors pārdošanas vadītājs, oficiālais Fiat pārstāvis Lietuvā.

Adaptīvā kruīza kontrole (ACC)

Auto plūsmas uz ceļiem kustas dažādos ātrumos, un tas, visticamāk, ir galvenais avāriju un negaidītu sastrēgumu iemesls. Nav vienkārši uzturēt vienmērīgu mašīnas ātrumu, atkārtoti spiežot gāzes pedāli, tāpēc daudzos auto tiek ierīkota kruīza kontroles sistēma, pat tik mazos pilsētas auto kā Fiat 500.

Pirms pāris gadiem popularitāti sāka iegūt ierastās kruīza kontroles sistēmas uzlabotā versija – adaptīvā kruīza kontrole. Radars, kas iebūvēts automašīnas vējstiklā, monitorē satiksmi, kas virzās tajā pašā virzienā, un automātiski samazina auto kustības ātrumu, kad tuvojas kāda lēnāk braucoša mašīna.

Lai lasītu, kas vēl sagaida mūs nākotnē auto komplektācijā, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru