Piecas biežākās kļūdas virtuves piederumu lietošanā

Raimonds Zommers un Svetlana Riškova, titulētie šefpavāri un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns Tavā virtuvē” vēstneši, skaidro biežākās kļūdas virtuves piederumu lietošanā un sniedz padomus, kā nodrošināt visu nepieciešamo, lai pagatavotu lielisku maltīti savās mājās.

Raimonds Zommers norāda, ka kvalitatīva ēdiena pagatavošanai ir nepieciešami ne tikai augstvērtīgi produkti, bet arī labi trauki, piemēram, šobrīd “Maxima” veikalos ir pieejams plašs klāsts ar funkcionāliem “KitchenAid” virtuves piederumiem. Katra restorānā pamatā ir augstas kvalitātes trauki, virtuves piederumi un labi produkti. To visu saliekot kopā un nedaudz piedomājot par komfortu un atmosfēru, var radīt restorāna sajūtu mājās.

1. Trūkst piemērotu trauku iecienītāko ēdienu pagatavošanai

Pirmais solis ir sev piemērotākā virtuves piederumu komplekta izvēle. “Snapshot” veiktā aptaujā pēc “Maxima Latvija” pasūtījuma parādīja, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju jeb 62% atzīst, ka piemērotu virtuves piederumu trūkums ir apgrūtinājis iecerētās maltītes gatavošanu. Ēdieni, kurus atturas gatavot teju katrs respondents nepieciešamo virtuves piederumu trūkuma dēļ, ir grila ēdieni, wok ēdieni, kuriem seko sacepumi, suši un steiki.

Raimonds Zommers norāda, ka Āzijas ēdienu cienītājiem ir vērts apsvērt arī wok pannas nepieciešamību, jo tās lielā virsma nodrošina šiem ēdieniem svarīgo, īpaši augsto temperatūru gatavošanas laikā. Savukārt steika cienītjiem noderīga būtu grila panna. Turklāt, pietiekami plašs piederumu klāsts ļauj pagatavot vairākus ēdienus vienlaicīgi un būtiski samazināt gatavošanas laiku.

Raksta turpinājums lasāms nākamajā lapā!

Pievienot komentāru