Peldēšana: atbildes no trenera uz 6 visbiežāk uzdotajiem jautājumiem

Vasara ir vispiemērotākais laiks, lai peldētos dabā, vēl jo vairāk, šī gada laika apstākļi mūs lutina! Ja vēlaties peldēt pareizi un ne sliktāk kā profesionāļi, tad ir jāņem vērā dažas nianses. “Piemēram, ūdens augšējais slānis vienmēr būs siltāks par apakšējo, un peldēšana dziļāk, kur ūdens ir aukstāks, var izraisīt krampjus.

Šādā gadījumā svarīgi ir saglabāt mieru un censties aizpeldēt līdz krastam. Ja tas neizdodas, protams, ir jāsauc pēc palīdzības. Tieši tāpēc uz atklātajām ūdenskrātuvēm iesaku doties kopā ar citiem cilvēkiem,” – iesaka Edijs Cīrulis, treneris ar daudzu gadu pieredzi, piebilstot, ka pēc krampjiem konkrētajā dienā nav ieteicams peldēties.

Lai samazinātu krampju risku, ir svarīgi pirms peldēšanās iesildīties – tas palīdzēs pat ja jūs vēlaties tikai «papeldēties», nevis ilgi peldēt. Tāpat palīdz arī rūdīšanās – kontrastdušas, kuras pieradinās ķermeni pie ūdens temperatūras svārstībām un stiprinās imunitāti. “Ja esat nolēmuši nopietni nodarboties ar peldēšanu, vasara ir piemērots laiks šo sporta veidu izmēģināt bez maksas. Iesācējiem ir nepieciešams ņemt vērā dažus aspektus, ” stāsta sporta zīmola 4F vēstnesis.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru