Pasaulslavenā Šveices diēta, kas ļoti patiks siera cienītājiem

Izsenis zināms, ka siers labi sader ar augļiem un dārzeņiem. Tāpēc daudzās izdaudzinātās dārzeņu diētās kā atbilstošs papildinājums iekļauts arī siers.

Pazīstama ir tā sauktā Šveices diēta, kuras laikā ēd tikai dažādu šķirņu sieru kopā ar lielu daudzumu dārzeņu un zaļumu. Šī diēta ļauj atbrīvoties no liekajiem kilogramiem ne tikai neizjaucot olbaltumvielu līdzsvaru, bet pie viena arī uzlabojot zarnu mikrofloru ar derīgajām baktērijām, kuras atrodas sieros.

Diētas shēma ir šāda:
Brokastīs apēd 100 g brinzas vai Adigejas siera, salātlapas, dilles, kinzu, gurķus vai tomātus. Siera gabaliņus ietin salātlapās, pievieno kinzu, dilles, gurķa vai tomāta šķēlītes. Sāls vietā to visu apslaka ar citrona sulu. Klāt var apēst arī pāris olīvu.

To pašu ēd arī pusdienās un vakariņās. Ja nav problēmu ar kuņģi, tad pusdienas var papildināt ar pāris redīsiem.

Rīta un vakara ēdienreizēs klāt piedzer ½ glāzes baltā nestiprinātā (sausā) vīna. Pārējā dienas laikā jādzer iespējami vairāk ūdens ar upenēm, ķiršiem vai citām ogām, vai arī zaļā tēja (ne mazāk, kā 2 litri dienā).

Katrā nākamajā dienā jāizraugās cita siera šķirne, mainot mīkstos ar cietajiem un gaišzilajiem sieriem.

Viena nedēļa šādas, varētu pat teikt – itin tīkamas diētas atbrīvo no sārņiem, atveseļo un nostiprina gremošanas traktu, kas savukārt ved pie visa organisma atjaunināšanās.

Burtiski jau pēc dienām četrām būs pamanāms spožums acīs, kā arī tas, ka āda kļuvusi elastīgāka un spirgtāka. Zinātāji apgalvo, ka viena nedēļā Šveices diētas piešķirot gluži vai otro jaunību…

Pievienot komentāru