Padari savu tēlu neaizmirstamu: Helovīns & krāsainās kontaktlēcas

Nemainīgi katru gadu sagaidām rudeni ar tam raksturīgo koku lapu krāsošanos. Oktobra un novembra mija jau vairākus gadus arī Latvijā saistās ar Visu Svēto dienas priekšvakaru jeb Helovīnu, kura asociējas ar teju karnevāla cienīgu pārģērbšanos un iejušanos dažādu “mošķu” lomās.

Kā lielisks papildinājums izvēlētajam tēlam ir krāsainās jeb “Crazy” tipa kontaktlēcas, kuras arī klienti Latvijā, īpaši festivālu sezonās, ieciena arvien vairāk. Efektīvs acu skatiens, izmainot ierasto acu krāsu, vienaldzīgu neatstās nevienu.

Lai Visu Svēto dienas un citu sezonas festivālu ietvaros izceltos ar efektīvu ārējo tēlu, var noderēt ne tikai krāsainās, bet arī “crazy” tipa kontaktlēcas, kas izceļas ar ļoti spilgtiem toņiem, pārvēršot ne tikai acu skatienu citā krāsā, bet arī acs zīlītei liekot ieņemt citas, neierastas formas. Šāda veida kontaktlēcas izgaismos un piešķirs skatienam akcentu, to padziļinot un padarot intriģējošu. Arī Latvijā ir iespējams iegādāties “crazy” jeb karnevāla kontaktlēcas, kuras izceļas ar košām krāsām un spilgtiem rakstiem.

Gluži tāpat kā ar redzi koriģējošajām kontaktlēcām, kas tiek lietotas redzes uzlabošanai, arī iegādājoties krāsainās kontaktlēcas ir iespēja izvēlēties – izmantot vienas dienas vai mēneša lēcas. Krāsainās kontaktlēcas ir pieejamas ne vien cilvēkiem ar redzes problēmām, bet arī ar labu redzi – tātad bez redzes korekcijas, bet gan kā aksesuārs.

Krāsainās kontaktlēcas nodrošina skaidru redzi, nebloķējot gaisma iekļūšanu acī. To priekšrocības arvien vairāk novērtējuši šķietami konservatīvie klienti arī Latvijā. Dr.Lensor direktors Pēteris Miezītis stāsta: “Statistikas dati liecina, ka aptuveni 75% no “crazy” lēcu lietotājiem tās iegādājas bez optiskā stipruma, kas norāda, ka tās visbiežāk tiek pirktas, lai paspilgtinātu vizuālo tēlu. Īpaši strauju pieaugumu pēc kontaktlēcām varam novērot tieši rudens un ziemas mēnešos, kad norisinās dažādi pasākumi, tostarp jau pieminētais Helovīns. Nevaram sacensties ar Eiropas Savienības vai ASV valstu rādītājiem, kur tās ir ļoti populāras, tomēr arī pie mums ik gadu pieprasījums palielinās. Ņemot vērā to, ka nereti zinātniskās fantāzijas žanra filmās, lai izceltu filmu tēlus, tiek izmantotas kontaktlēcas, piemēram, filmā “Avatar” , “Star Wars” u.c. arī lēcu lietotāji var smelties idejas kā izcelt acu krāsu, un šķiet arī Latvijā, sākuši to darīt.”

Pirms kontaktlēcu lietošanas ieteicams apmeklēt speciālistu, kas iemācīs gan kontaktlēcu ievietošanu un izņemšanu, gan arī primārās higiēnas prasības, kas nepieciešamas, lai neapdraudētu sava redzes orgāna veselību un pašsajūtu. Tāpat arī, izvēloties iegādāties krāsainās kontaktlēcas, pirkumu ieteicams veikt optikas salonā vai sertificētā interneta veikalā, kur varēsiet justies pārliecināts par to, vai lēcām ir atbilstošs stiprums. Neraugoties uz to, ka krāsaino kontaktlēcu krāsu variācijas ir dažādas, tās uz acs zīlītes mainās, ko arī iegādājoties nepieciešams ņemt vērā.

Pievienot komentāru