Notiek starptautiskās militārās mācības “Bastions 2018”

No 22. līdz 28.oktobrim Madonas novada Mārcienā notiks starptautiskās militārās mācības “Bastions 2018”, kuru laikā Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu inženieru vienības trenēs savstarpējo sadarbību un atbalsta sniegšanu kaujas vienībām.

Mācību mērķis ir trenēt inženieru spējas ar uzsvaru uz atbalsta sniegšanu kājnieku vienībām kaujas darbībai pilsētvidē.

Mācības organizē Zemessardzes 54.Inženiertehniskais bataljons un tajās piedalīsies vairāk nekā 140 karavīru no Albānijas, ASV, Dānijas, Kanādas, Latvijas un Spānijas bruņotajiem spēkiem. Mācību dalībnieki apgūs un pilnveidos prasmes veidot aizsardzības pozīcijas, šķēršļus un sniegt atbalstu kājnieku vienībām pilsētvides operācijās.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā maršrutā Ādažu bāze – Mārciena – Ādažu bāze pārvietosies militārā tehnika. Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Bruņotie spēki aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un nekavēt karavīru un militārās tehnikas pārvietošanos. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Mācību laikā ārpus poligona tiks pielietota tikai mācību munīcija un imitācijas līdzekļi, kā arī notiks kaujas imitācija ārpus poligona iepriekš saskaņotās teritorijās. Mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr vēršam uzmanību, ka arī mācību munīciju, ja tāda tiek atrasta, nedrīkst aiztikt. Teritorijas pēc tam tiks sakoptas.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Pievienot komentāru