Neizmetiet olu čaumalas: tās ir pārāk vērtīgas

Olu čaumalu izmantošana mājsaimniecībā būs tikai pa rokai.

Olu čaumalas pielietošana

Dārzs vai dobes ir galvenais olu čaumalu patērētājs kā augsnes mēslojums . Vienkārši paturiet prātā, ka jums ir nepieciešams pēc iespējas vairāk sasmalcināt čaumalu. Jo labāk tas tiks izdarīts, jo efektīvāk augsnē tiks uzsūkti noderīgie elementi. Varat olu čaumalas sabērt uz vagām, lai mēslojums sāk darboties.

 

Nost ar kaitēkļiem

Vai zini, dārgais lasītāj, ka olu čaumalas palīdzēs tikt galā ar gliemežiem? Viņi dažreiz ir diezgan nežēlīgi attiecībā uz, piemēram, kāpostiem. Pirms pat aci nepamirkšķināsi, ražas nebūs. Ja dārzā ir apmetušies gliemeži, ar tiem nekavējoties jāsāk cīnīties .

Kā šajā situācijā palīdzēs olu čaumalas? Tas ir arī jāsadrupina un jāizkaisa vietās, kur tika pamanītas lipīgas kaitēkļa pēdas.

Čaumalas asās malas cilvēkiem nav bīstamas, bet gliemežiem – jā. Labākam efektam varat pievienot sasmalcinātas riekstu čaulas un mazus oļus.

Tīrības mirdzums

Olu čaumalu izmantošana neaprobežojas tikai ar dārzu. To var izmantot arī netīru virsmu tīrīšanai. Piemēram, tiem, kur pelējums ir uzradies . Tas var būt virtuves virsmas vai flīzes vannas istabā.

Sasmalciniet olu čaumalu un pievienojiet tam nedaudz zobu pastas. Rūpīgi samaisiet abas sastāvdaļas un uzklājiet maisījumu pelējuma savākšanas zonā. Pagaidiet apmēram 10 minūtes, līdz zobu pastas un čaumalu putas iedarbojas.

Pēc tam paņemiet otu ar vidējas cietības sariem un sāciet mazgāt netīro virsmu . Ja nepieciešams, manipulācijas var atkārtot vēlreiz, lai panāktu perfektu tīrību.

Maksimāls ieguvums no olu čaumalām

Olu čaumalas var izmantot arī virtuves piederumu atkaļķošanai. To izdarīt ir diezgan vienkārši. Izmazgāto čaumalu žāvē cepeškrāsnī un pēc tam sasmalcina.

Pievienojiet čaumalām nedaudz etiķa un cepamā soda. Maisiet produktu un pēc tam izmantojiet to pēc vajadzības. Piemēram, lai notīrītu tējkannu no katlakmens.

Turklāt olu čaumalas ir pirmšķirīgs balinātājs. Šādā gadījumā tie nav jāsadrupina.

Katliņā uzvāra dažas čaumalas, pēc tam ievietojiet tās auduma maisiņā un ielieciet veļas mašīnā. Audumu tīrība jūs patīkami iepriecinās.

 

 

Pievienot komentāru