Mana omīte nekad ledusskapī neglabāja šos produktus, jo aukstumā tie sabojājas!

Vairums no mums uzskata, ka vēsumā pārtikas produkti saglabājas svaigāki, bet, kā izrādās, tas ne vienmēr tā ir. Ir daži produkti, kurus ledusskapī nedrīkst glabāt nekādā gadījumā – tie zaudē savu garšu un pat sabojājas!

Medus

Foto – pexels

Ja medu pareizi uzglabā, tam faktiski ir bezgalīgs derīguma termiņš. Vislabāk to ir turēt stikla burciņā ar stingri aizveramu vāciņu un istabas temperatūrā. Aukstumā medus kristalizējas un mainās tā garša.

Maize

Foto – pexels

Glabāt maizi ledusskapī ir bezjēdzīgi. Tas, kas “paliks” pēc tās pāri, būs negaršīgs: maize kļūs mitra un cieta. Lai maize nezaudētu savu garšu, tā jāglabā istabas temperatūrā, sausā vietā.

Kafija

Foto – pexels

Kafija ledusskapī – tā ir ļoti slikta doma, lai arī, nez kāpēc, daudzi cilvēki domā, ka kafiju vēsumā uzglabāt var. Patiesībā vēsumā kafija uzreiz zaudēs savu aromātu. Vislabākā vieta kafijai – sausa, tumša vieta.

Loki

Foto – pexels

Vēsumā loki paliek mīksti un zaudē savu dabisko “asumiņu”. Ir pilnīgi skaidrs, ka arī istabas temperatūrā grieztie loki neglabāsies ilgi, tāpēc vislabākais variants ir lociņus uz palodzes audzēt pašiem!

Olīveļļa

Foto – pexels

Vispiemērotākā temperatūra olīveļļas uzglabāšanai ir +12 līdz +16 grādi – tā ir ideāla! Ja olīveļļu glabāsiet ledusskapī, tā sāks “slāņoties”, tai mainīsies koncentrācija un tā kļūst biezāka un tādējādi – slikti izmantojama pie salātiem un citiem produktiem.

Baziliks

Foto – pexels

Baziliks ledusskapī – bieža kļūda! Uzglabājot to ledusskapī tas ātri savīst un zaudē savu aromātu, kā dēļ mēs baziliku tik ļoti mīlam! Baziliku vislabāk iegādāties veikalos jau podiņos un neaizmirst to laistīt – tāpat kā ziedus – tam ir vajadzīgs mitrums!

Šokolāde

Foto – pexels

Ja šokolādi uzglabā ledusskapī, uz tās virsmas parādās balti pārklājumi. Tas notiek tāpēc, ka aukstumā iztvaiko mitrums no tās un uz šokolādes virsmas parādās cukura kristāli. Vienkāršiem vārdiem runājot – ledusskapī šokolāde nevis uzglabājas, bet sabojājas.

Ķiploki

Foto – pexels

Vēsumā ķiploki zaudē mitrumu un pikantumu, turklāt arī pēc konsistences tie kļūst mīksti. Ķiplokiem vispiemērotākā uzglabāšanas vieta – sausa vieta istabas temperatūrā!

Avokado

Foto – pexels

Viens no izplatītākajiem mītiem ir tāds, ka negatavs avokado vislabāk un visātrāk nogatavojas tad, ja to ievieto ledusskapī. Patiesībā tas ir milzīgs mīts! Avokado patiešām ledusskapī kļūst mīkstāks, bet ne tāpēc, ka nogatavojas, bet tāpēc, ka caur miziņu “iesūks” sevī aukstumu, kas pašā avokado pārvērtīsies mitrumā un tā rezultātā šķitīs, ka tas kļuvis mīkstāks. Vienīgais gadījums, kad avokado var uzglabāt ledusskapī, bet ne ilgāk kā vienu vai divas dienas ir tad, kad avokado ir jau pilnībā nogatavojies!

Tomāti

Foto – pexels

Pārsteigums! Arī tomātus ledusskapī glabāt nedrīkst! Vēsumā šie dārzeņi zaudē savu dabisko garšu un mainās to konsistence. Vispareizāk tomātus ir uzglabāt sausā un vēsā vietā (bet ne tik vēsā kā ledusskapis).

Kartupeļi

Foto – pexels

Ledusskapī uzglabātu kartupeļu garša mainās, turklāt – arī to struktūra: jābūt gatavam, ka izvārot ledusskapī glabātu kartupeli, garša būs saldena. Ideālais veids, kā glabāt kartupeļus – ielikt tos papīra maisā un nolikt vēsumā, taču ne aukstumā!

Āboli

Foto – pexels

Ābolus istabas temperatūrā var glabāt pat nedēļu, bet, ja šis termiņš “iet pāri” – tad gan var ievietot ledusskapī. Tomēr vislabākā temperatūra, kādā uzglabāt ābolus ir 17 – 18 grādi.

Banāni

Foto – pexels

Tāpat kā ābolus, arī banānus ledusskapī glabāt nav ieteicams! Ja ir gadījies nopirkt negatavus banānus, tos labāk atstāt vēsā vietā papīra iepakojumā. Ledusskapī nogatavināti banāni ātri maina savu krāsu un diemžēl – arī garšu un konsistenci.

Pievienot komentāru