Latvija paraksta jaunu sadarbības programmu ar Flandrijas reģionu

2018.gada 9.martā Rīgā notika Kopīgās Latvijas – Flandrijas komisijas 9.sēde. Tās laikā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Solveiga Silkalna un Flandrijas Ārlietu departamenta ģenerālsekretārs Kūns Verlākts (Koen Verlaeckt) parakstīja Latvijas un Flandrijas sadarbības programmu 2018.-2021.gadam.

Pārrunājot sadarbību, Latvijas un Flandrijas pārstāvji īpaši atzīmēja izveidotos sakarus kultūrā un izglītībā, kā arī transporta un loģistikas sektorā, kur kopš sadarbības sākuma ir īstenoti vairāki projekti Latvijas ostu un loģistikas infrastruktūras attīstīšanā, ņemot vērā Flandrijas labo praksi šajā jomā. Abas puses uzsvēra nepieciešamību turpināt pieredzes apmaiņu arī tādās jomās kā aprites ekonomika, enerģētika, zinātne, bioekonomika, sociālā un veselības aprūpe, kā arī valsts pārvaldes attīstība.

Latvijas un Flandrijas sadarbības programma aptver tādas jomas kā uzņēmējdarbība, ekonomiskā attīstība un ārējā tirdzniecība, lauksaimniecība, zivsaimniecība un mežsaimniecība, vide un enerģētika, ostas un loģistika, izglītība, zinātne, pētniecība un inovācijas, kultūra un radošās industrijas, kā arī labklājība, veselības aprūpe un valsts pārvalde.

Latviju sanāksmē pārstāvēja arī nozaru eksperti no Ekonomikas, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Labklājības, Satiksmes, Veselības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Zemkopības ministrijām. Tāpat sanāksmē piedalījās arī Latvijas goda konsuls Flandrijā Kristofs Van Mehelens (Christophe Van Mechelen).

Kopīgā Latvijas-Flandrijas komisija tiek sasaukta ik pēc pāris gadiem pārmaiņus Rīgā un Briselē, lai pildītu 1996.gadā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Flandrijas valdības sadarbības līgumu.

Pievienot komentāru