Laimes un miera atslēga – dārzkopība

Dārzkopībai ir jābūt ērtai un patīkamai

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza eksperte Ingūna Gudrupa skaidro: “Lai dārzkopību pārņemtu kā hobiju vai pat iemīlētu to, cilvēkiem, kuri līdz šim bijuši uz “jūs” ar rušināšanos dobēs, iesaku sākt darboties pamazām, lai tas nesagādātu liekas raizes un rūpes.” Ingūna Gudrupa skaidro, ka prieku var sagādāt arī it kā vienkārša telpaugu pārstādīšana, kas tomēr prasa laiku un atbildību, taču tikpat labi arī iesācēji var izpaust savu radošumu un veidot savas augu kompozīcijas, ar kurām rotāt palodzes, balkonus un piemājas dārzu.

Izvēlies ērtus darbarīkus

Dārzkopības eksperte norāda, ka svarīgs patīkamas dārzkopības nosacījums noteikti ir arī pareizu dārza instrumentu izvēle. Protams, daudz ko var izdarīt arī ar rokām un standarta lāpstu, tomēr ir vērts piemeklēt attiecīgus darbarīkus dažādām situācijām, lai varētu izbaudīt dārzkopības smalkās nianses. Tā piemēram, Fiskars Xact™ instrumenti ir speciāli izstrādāti, lai atvieglotu dārzkopības procesu. Ne mazāk būtisks ir arī šo instrumentu kalpošanas laiks – ir svarīgi, lai pēc aktīvās dārzkopības sezonas tos varētu droši nolikt malā līdz nākamajai lietošanas reizei. Fiskars jaunais dārzkopības darbarīku klāsts ietver instrumentus ar izturīgām oglekļa tērauda detaļām, kas ievērojami paildzina to kalpošanas laiku. Fiskars instrumentu plašais klāsts ir piemērots katram dārzkopības darbam, kā arī dažādiem “profesionalitātes” līmeņiem, pieejami rīki gan augsnes aerācijai, gan arī vienkāršākām darbībām – sakņu un nezāļu likvidēšanai.

“Mēs – Fiskars komanda – ticam, ka šajā tehnoloģiju laikmetā laika pavadīšana pie dabas kļūs arvien nozīmīgāka cilvēku dzīvēs. Izmantojot instrumentus, kas atvieglo dārzkopību, mēs ticam, ka darbi raisās ātrāk, vieglāk un bez stresa, kas nav mazāk svarīgi. Vēlam, lai dārzkopība kļūst par veselīgu prieka un laimes avotu,”stāsta Fiskars zīmola un mārketinga vadītāja Marika Orkamo.

Pievienot komentāru