Kurus ēdienus ir aizliegts ēst pirms treniņa?

Daudzi no mums stundām nodarbojas ar sportu, lai izskatītos un justos daudz labāk. Taču kādi mēs traucējam paši sev sasniegt vēlamos rezultātus? Ir vesela virkne produktu, kurus nebūtu ieteicams ēst pirms treniņa.

Saldās uzkodas

Saldie batoniņi, kuros iekšā ir granola, sēkliņas, žāvēti augļi un daudz kas cits – ērti paņemams līdzi un lietojams, taču nesniegs organismam pirms treniņa nepieciešamo enerģiju. Turklāt pievērsiet uzmanību cukura sastāvam, jo parasti šajos produktos ir pārlieku daudz cukura, kas, kā jau mums visiem zināms, nebūt nenāk par labu ne izskatam, ne veselībai.

Karstie dzērieni

Zinātne apgalvo, ka kofeīns var uzlabot treniņa produktivitāti, taču daudzi nemaz nezina, ka labāk parūpēties par to, lai kafija būtu auksta vai par pasniegta kopā ar ledu. Karstie dzērieni rada pastiprinātu svīšanu. Šoreiz mēs gan nerunājam par draudiem veselībai vai izskatam, vairāk rūpējamies paši par savu komfortu.

Cepts ēdiens

Ātrās ēdināšanas piedāvātās ēdienkartes ir pilnas ar piesātinātajām taukskābēm, kas ilgu laiku gremošanas traktā nepārstrādājas, radot vēdera uzpūšanās iespēju un diskomfortu, kas var traucēt treniņam.

Avots

Pievienot komentāru