Kūka uz 18.novembra svētkiem, kuru ir iespējams pagatavot vien 25 minūšu laikā; viesi būs sajūsmā

Kūkas nosaukums ir “Karaliskā”. Ēdienu gatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas ir visizplatītākās, un daudzas saimnieces tās noteikti atradīs savā virtuvē!

 

Sastāvdaļas

Olas – 2 gab.

Saldais krējums 20% – 200 gr

Milti – 160 gr

Vanilīna cukurs – 1 iepakojums: 30 gr.

Soda – 1 tējk.

Sāls – 1/4 tējk.

Cukurs – 180 gr

Kakao pulveris – 1 ēd.k.

Magones -1 ēd.k.

Rozīnes – 2 ēd.k

 

Sastāvdaļas krēma pagatavošanai

Skābais krējums – 450 gr

Pūdercukurs -2-3 ēd.k.

Citronskābe – 1/3 tējk.

 

Pagatavošana

Pagatavo mīklu: bļodā iesit 2 olas, pievieno šķipsniņu sāls, 180 gramus cukura, vanilīna cukuru 30gramus. Visu sakuļ ar mikseri, lai sastāvdaļas pārveidojas sulīgā masā.

Tad pievieno 200 gramus saldā krējuma, samaisa un pievieno 160 gramus miltu. Tad pievienojiet 1 tējkaroti sodas. Sajauciet, izmaisiet kārtīgi un mīkla ir gatava.

Mīklu sadalām 3 vienādās daļās pēc svara 220 grami. Vienā daļā pievienojam 1 ēdamkaroti kakao pulvera (šeit pievienojam 1 ēdamkaroti saldā krējuma papildus, lai mīkla nebūtu pārāk bieza), otrajā 1 ēdamkarote magoņu, trešajā 2 ēdamkarotes rozīņu, rozīnēm jābūt iepriekš nomazgātām.

Izņemam no cepeškrāsns standarta cepešpannu, pārklājam ar cepamo papīru. Vizuāli sadaliet 3 daļās, vispirms pa vidu ielejiet mīklu ar kakao, izlīdziniet un tad gar malām ielejiet mīklu ar magoņu sēklām un mīklu rozīnēm.

Izlīdzinām mīklu. Liekam cepeškrāsnī, iestatām režīmu, kur cep no augšas un lejas, temperatūra liekam 160 grādi. Cepam 15 minūtes. Kad kūka ir gatava, izņemam no cepeškrāsns, aplīdzinām malas, sagriežam trīs vienādās daļās.

Krēma pagatavošana

Bļodā liekam 450 gramus skābā krējuma, pievienojam 2-3 ēdamkarotes pūdercukura, pievienojam arī nedaudz citronskābes, tad kūka neiznāk salkani salda. Krējumu sajaucam ar karoti, kult nav nepieciešams, jo putojot, veikala skābais krējums būs šķidrs. Ja lietojat mājās gatavotu skābo krējumu, tad jums ir nepieciešams paspēt, līdz tas viegli sabiezē.

Ņemam kūkas pamatnes un pārklājam ar krēmu, tagad uz pirmās kūkas kārtas liekam otro kūkas kārtu ar ietaukoto pusi uz leju, ieziežam ar krēmu un liekam trešo kūkas slāni.

Ar pāri palikušo kūkas krēmu nosmērējam kūkas malas un kūkas atlikumus pārvēršam drumstalās, ar kurām kūku izdekorēt. Dekorēt var pēc savas izvēles, ar ogām vai kā citādi.

Kūka ir gatava! Var to degustēt uzreiz, vai arī ļaut tai nostāvēties 30 min ledusskapī.

Pievienot komentāru