Ko darīt, ja jums ar partneri ir atšķirīgs libido?

Libido latviskojot ir dzimumdziņa. Tā ir cilvēka vēlme turpināt savu sugu, jeb mūsdienu sabiedrības kontekstā, – vēlme nodarboties ar gultas priekiem.

Tā vien šķiet, ka pāriem atkal un atkal ir jāatgādina, ka mīlas prieki ir divu cilvēku nodarbe un tie ir izdevušies tikai un vienīgi tad, ja abas puses prcesā ir apmierinātas. Atšķirīgs libido var radīt ne mazumu problēmu un nesaskaņu pāra intīmajā dzīvē.

Gadījumā, ja jums ir augstāks libido, noteikti nav ieteicams pārmest partnerim, ka viņa vēlme pēc seksa nav tik izteikta kā jūsējā. Arī draudi apmierināt savas vajadzības kaut kur citur noteikti par labu nenāks. Paturiiet prātā to, ka partnera pienākums nav jūs apmierināt jebkurā brīdī, kad vien jums rodas šādas iegribas. Ir jāspēj rast kompromiss.

Arī tad, ja esat cilvēks, kas tik ļoti nealkst seksa, uzklausiet partneri un viņa vēlmes, nevis vienkārši lieciet viņam nomierināties. Jūsu abu vēlmes ir svarīgas, un mīlēšanās ir ne tikai fiziskās, bet arī emocionālās saiknes nostiprināšana. Vienas vienīgas un konkrētas atbildes šajā jautājumā nav. Būtiski ir izrunāt ar partneri savas sajūtas un meklēt kompromisu. Ja vienkārši nevēlaties vairs vai vispār mīlēties ar savu partneri, mēģiniet saprast, kāpēc tas tā ir, un kopīgi meklējiet risinājumu.

Visa pamatā ir izrunāšanās ar partneri, lai saprastu, kāds ir iemesols partnera pārlieku lielajam vai mazajam libido.

Pievienot komentāru