Kakls stīvs, galva – kā spainis. Viegli vingrojumi sēdoša darba darītājiem

Foto – Pixabay

Turklāt – jau no paša rīta, kaut gan asinsspiediens ir normāls, arī miegs bijis ciešs un salds un dabā nav ne magnētisko, ne kādu citu vētru.

Visu šo nepatīkamo sajūtu cēlonis ir sāļu nogulsnēšanās vai mugurkaula kakla–plecu daļas osteohondroze. Jau senatnē zināja, kā to novērst: gan jogas, gan dažādu dziedniecības skolu pārstāvji. Ieskatam tikai daži vingrojumi, kas palīdzēs aizmirst par ikrīta galvassāpēm un stimulēs asinsriti smadzenēs jebkurā diennakts laikā.

Vispirms viegli jāpamasē vietas virs uzacu lokiem, zem acīm un deniņi. Tad ar abām plaukstām sākumā diezgan spēcīgi norīvē visu seju, pēc tam pieri un galvas augšdaļu un visbeidzot pakausi, īpašu uzmanību pievēršot uzkalniņiem pie galvaskausa pamatnes.

Kad tas izdarīts, ar plaukstu sānu malām jāpazāģē kakls tik ilgi, līdz tajā jūtams siltums. Pēc tam, pamīšus atliecot labo un kreiso roku uz aizmuguri, jāizvingrina muskuļi uz lāpstiņām.

Nākamais solis: lēna galvas noliekšana pie labā un kreisā pleca. Iesākumā 50–100 reizes, ar laiku – līdz pat 300 reizēm. Tas jādara pakāpeniski, vadoties pēc pašsajūtas, – ja galva noreibst vai jūtams spēcīgs asins pieplūdums sejai, vingrojums jāpārtrauc.

Pēdējais vingrojums ir galvas apļošana pulksteņa rādītāja virzienā. Tas jādara lēnām, it kā pieskaroties apkaklei un pazodei.

Pievienot komentāru