Kā visoperatīvāk rīkoties, ja sācies bronhīts?

Receptes:

  • Piecus sasmalcinātus valriekstu kodolus sajauciet ar ēdamkaroti lakricas sakņu, aplejiet ar litru verdoša ūdens un vāriet apmēram 20 minūtes. Pēc tam masai klāt pievienojiet ēdamkaroti linsēklu, tējkaroti anīsa sēklu un divas ēdamkarotes medus. Visu rūpīgi samaisiet, pēcāk vāriet uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes. Tad masu atdzesējiet, nokāsiet un dzeriet pa kafijas tasītei 5 – 6 reizes dienā.
  • Pudeli alus ielejiet katliņā un lieciet uz uguns. Kad alus sāks vārīties, pielieciet ar visu miziņu sagrieztu citronu (vēlams bez kauliņiem), ēdamkaroti anīsa sēklu un 100 g cukura. Vāriet, līdz puse šķidruma novārīsies nost, tad izkāsiet masu un lietojiet pa 1 ēdamkarotei 5 – 6 reizes dienā.
  • Sagrieziet divas kukurūzas vālītes, ielieciet tās puslitrā verdoša ūdens un vāriet 5 minūtes. Kad novārījums atdzisīs, izkāsiet to un dzeriet tējas vietā.
  • Ēdamkaroti augu eļļas un tik pat daudz medus sajauciet ar 50 g degvīna, labi samaisiet un pārlieciet traukā ar vāciņu. Lietojiet pa tējkarotei vairākas reizes dienā. Pirms lietošanas masa jāsakrata.

Ja pēc trim dienām temperatūra nekrītas, tas nozīmē, ka slimība draud pāriet citā, jau daudz bīstamākā formā, piemēram, pneimonijā. Šādā gadījumā bez ārsta noteikti neiztikt!

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītajiem!

Avots: “Mājas dakteris”

Pievienot komentāru