Kā paaugstināt organisma vispārējo tonusu. Garšīgas receptes!

Foto – Pixabay

Mājas līdzekļi lieliski palīdz uzlabot organisma vispārējo tonusu, turklāt ir ļoti garšīgi. Iedvesmai – dažas receptes!

* Sasmalcinātu valrieksta kodolu sajauc ar 50 g rozīņu un 50 g žāvētu aprikožu. Lieto pa 1 tējkarotei no rītiem 4 reizes nedēļā. Maisījums stiprina organismu un stimulē imūnsistēmu.

* Atbrīvoties no hroniskā noguruma palīdz greipfrūti. Katru dienu jāapēd vismaz viens auglis.

* Glāze svaigi spiestas ananasu sulas dienā atjauno darbspējas un aktivitāti.

* Porcija redīsu salātu ar augu eļļu, lietoti katru dienu, mazina nogurumu, novērš galvas reiboņus un uzlabo asinsriti.

* Mežrozīšu paaugļus (150 g) ieber termosā, aplej ar litru verdoša ūdens un diennakti nostādina. Dzer atdzesētu pa pusglāzei no rīta vai vakarā. Uzlējums palīdz paaugstināt organisma izturību pret slodzēm.

* Sajauc vienādās daļās mežrozīšu un vilkābeles augļus un vāra 5 minūtes. Dzer atdzesētu pa 1/4 glāzes 4 reizes nedēļā. Novārījums mazina nogurumu, vājumu, uzlabo sirdsdarbību.

* Rudzu maizi (200 g) aplej ar karstu ūdeni, traukam uzliek vāku un ļauj maizei uzbriest. Izmērcēto masu vienmērīgā slānī uzziež kokvilnas drāniņai un vakarā pirms gulētiešanas uz 15 minūtēm pieliek kāju pēdām. Procedūra paaugstina imunitāti un organisma pretošanās spējas slimībām. Kompresi var likt 2 reizes nedēļā.

* 100 g žāvētu aprikožu sajauc ar pūdercukuru un 2 sasmalcinātām citrona daiviņām. Lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes nedēļā. Maisījums uzlabo asinsriti un mazina nespēku.

* Svaigas zemenes (50 g) vai vīnogas (100 g) aplej ar tasīti zaļās tējas. Lieto 4–5 reizes nedēļā, lai paaugstinātu organisma vispārējo tonusu.

Pievienot komentāru