Diēta pēc ginekoloģiskas operācijas. Ļoti svarīgi ēst pareizi!

Foto – Pixabay

Ginekoloģiskas operācijas ir vienas no visizplatītākajām – ne viena vien sieviete izbaudījusi šāda rakstura ķirurģisku iejaukšanos. Lai organisms agrāk atgūtos un nepaliktu nekādu nevēlamu seku, pēc operācijas jāievēro diezgan strikta diēta.

Ginekoloģiskās operācijas var iedalīt laparoskopiskajās, kad tiek caurdurts vēders un visas manipulācijas notiek ar speciāliem instrumentiem, bet ārsts visu dara, skatoties televizora ekrānā, un abdominālajās, kad nākas atvērt vēdera dobumu. Nav nekāds brīnums, ka tās tiek uzskatītas par daudz smagākām, kaut vai tāpēc, ka nākas zaudēt samērā daudz asiņu. Atkarībā no operācijas veida atšķiras arī nepieciešamā diēta.

Izoperēta dzemde
Viena no apjomīgākajām dobumu operācijām ir dzemdes un olnīcu izņemšana. Parasti tā notiek abdominālā veidā. Tā kā vairumā gadījumu šāda operācija tiek veikta tikai tām sievietēm, kas vairs neplāno dzemdēt bērnus, proti, vecākām par 43–45 gadiem, atbilstīgi tam ir arī diētas ieteikumi. Rehabilitācijas periods ilgst vairākas nedēļas, un šajā laikā ļoti svarīga loma ir arī uzturam, jo arī no tā atkarīgs, cik ātri noritēs sadzīšanas process. Sievietēm vidējos gados tas ir lēnāks, tāpēc pareizam uzturam ir liela nozīme.

Lai lasītu raksta turpinājumu, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru