Desmit dīvainas problēmas, kuras uzticētas ārkārtas dienestam 911

Lūgums nocelt no koka vīru, kas iestrēdzis kopā ar kaķi, jautājumi par aizmirstu telefona PIN kodu vai nesaprotamu mājas darbu matemātikā, ziņojums par mašīnu ar “automātisko ieroci” (“Google” auto) – visi zina, ka ārkārtas dienestiem nedrīkst zvanīt, ja nav reālu problēmu, taču dzīvē notiek visādas dīvainas lietas.

Protams, patiesībā ārkārtas dienesti jebkurā valstī ikdienā risina sarežģītas un ļoti nopietnas problēmas. Par to var pārliecināties, kaut vai skatoties spriedzes seriālu “9.1.1.”, kas stāsta par Losandželosas ārkārtas dienestu – paramediķu, policistu, ugunsdzēsēju – darbu. Jaunajā sezonā, kas televīzijas kanālā FOX skatāms no trešdienas, 17.oktobra, daži sižeti pat neatpaliek no 70.gadu katastrofu filmām.

Pirms tam kanāls FOX ir apkopojis desmit dīvainas problēmas, par kurām iedzīvotāji ir zvanījuši ārkārtas dienestam 911.

Sasodītais akmens!

Reiz 911 piezvanījis saniknots lauksaimnieks, kas, īpaši neizvēloties vārdus, sūdzējies, ka pļavas vidū atrodas liels akmens. Un to sasodīto akmeni ir grūti apbraukt, sēžot zāles pļāvējā. Uz jautājumu, kāda ir kunga adrese, viņš atjautājis: “Jūs esat 911 un jūs nezināt manu sasodīto adresi? Kāda velna pēc es maksāju nodokļus?” Uz atkārtotu jautājumu viņš nošņācis: “Paskatieties “Google Earth”, jūs redzēsiet mani šeit, jo manā pļavā atrodas sasodītais akmens!” Sarunas laikā sašutušā runātāja atrašanās vieta tika fiksēta. Tā atradās ārpus konkrētā 911 centra atbildības teritorijas, tādēļ stāsta fināls nav zināms.

Kāds nozadzis sniegavīru!

Izrādās, tā gadoties bieži. Kāds sešus gadus vecais zēns zvanījis policijai un teicis, ka ir nozagts “Fredijs” – sniegavīrs. Viņa brālis atklāja, ka mazais to noskatījies no kaimiņa, kas ziņojis par nozagtu auto. Policists ieradās, lai pastāstītu, ka “Fredijs” vienkārši ir izkusis. Taču nākamajā dienā mamma, atnākot no darba, atklāja, ka virtuve ir pilna ar pusizkusušiem pārtikas produktiem, bet ledusskapī sēž “Billijs” – vēl viens sniegavīrs.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru