Dabas līdzekļi un knifiņi sejas kopšanai mājas apstākļos

Jācenšas panākt, lai sejas kopšanas procedūra nebūtu obligāts piespiedu, bet gan regulārs un patīkams pienākums. Uzreiz to panākt nav viegli, īpaši stresa situācijās. Tālab jāapbruņojas ar pacietību: visas manipulācijas jāveic mierīgi, lēnām un rūpīgi. Jāizvairās no visa, kas var kļūt par papildu kairinātāju ādai: kontrasta kompresēm, norīvēšanai ar ledusgabaliņiem.

* Dienu ieteicams sākt un beigt ar nomierinošu 20 minūtes ilgu 36–37 grādus siltu vannu. Ūdenim var pievienot 2–3 pilienus rožu, ģerāniju, lavandas, jasmīnu, anīsa, ciprešu vai kumelīšu ēteriskās eļļas. Vai cits variants: glāzi auzu pārslu aplej ar 2 glāzēm ūdens, 15 minūtes vāra, tad izkāš un iegūto auzu ķīseli kopā ar skuju ekstraktu pievieno vannas ūdenim.

Pēc vannas var sākt sejas kopšanu. Izmantoto kosmētisko līdzekļu sastāvā obligāti jābūt A, C, E vitamīnam, lanolīnskābei, kolagēnam, pantenolam… Tā kā stresa situācijā notiek adrenalīna pieplūdums asinīs, kas veicina brīvo radikāļu veidošanos, ļoti vēlams, lai krēmu sastāvā būtu arī antioksidanti.

Lai uzzinātu vēl labus padomus, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru