Četri iedarbīgi un vienkārši vingrojumi pret radikulītu


Šie vingrojumi palīdz uzveikt radikulīta saasinājuma izraisītās sāpes. Tos izpildīta guļus stāvoklī, kad muskuļi, kas notur ķermeni vertikāli, ir atslābināti, skriemeļi ieņem pareizo pozīciju, un tādējādi tiek uzlabota to apasiņošana.

Komplekss sastāv tikai no četriem vingrojumiem, kurus nepieciešams izpildīt vismaz divas reizes dienā – no rīta un vakarā.

1. Apguļas uz grīdas uz muguras, kājas kopā, rokas – aiz galvas. Maksimāli atslābinās, tad pastiepjas: vispirms ar visu ķermeni, pēc tam ar ķermeņa labo, tad kreiso pusi.

2. Sākumstāvoklis – guļus uz grīdas (galvenais atbalsta punkts – sēža, rokas gar sāniem uz grīdas). Abas rokas paceļ uz augšu un vienlaikus, sasprindzinot jostasvietas muskuļus, rokas un kājas virza pa labi, uz attiecīgo pusi pagriežot arī galvu.

3. Guļus stāvoklī kājas saliec ceļos, pēdas uz grīdas (vēlams iespējami tuvāk gurniem). Sasprindzina jostasvietas muskuļus un kustina iegurni pa labi un kreisi.

4. Notupstas četrrāpus, sasprindzina jostasvietas muskuļus un kustina iegurni pa labi un kreisi.
Iesākumā vingrojumi tik viegli nepadosies, tāpēc nevajag sevi pārpūlēt, bet nevajag arī no tiem atteikties. Pamazām sāpes pierims, un tos izpildīt kļūs arvien vieglāk. Vēlāk šo kompleksu var izmantot profilaksei.

Pievienot komentāru