Cepta jēra gaļa un zaļās pupiņas ar krēmīgu kaperu mērci

PAGATAVOŠANA
1. Sašķēlē sīpolu, pēc tam sagriež jēra gaļu 1cm biezos gabaliņos. Nosusina un noskalo kaperus. Uz lielas uguns lielā cepampannā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolus, samazina uguni līdz vidējai un cep aptuveni 5 minūtes vai kamēr sīpoli sāk kļūt mīksti un brūnēt.

2. Sabīda sīpolus vienā pannas malā un pievieno jēra gaļu. Cep 6 minūtes, gaļu laiku pa laikam apmaisot un piespiežot gabaliņus pie karstās pannas apakšas, lai tie vienmērīgi apbrūnētu. Pievieno zaļās pupiņas un turpina cept, iemaisot sīpolus, vēl 2 minūtes. Mazā bļodiņā sajauc kukurūzas miltus un pienu, lai veidotos vienmērīga masa. Izmanto virtuves standziņas vai lielu karoti ar caurumiem, lai pārliktu gaļu, pupiņas un sīpolus bļodā, kuru noliek siltumā.

3. Uz pannas uzlej 6 ēdamkarotes verdoša ūdens un uzvāra, ar lāpstiņu samaisot. Samazina uguni līdz mazai, pielej piena un kukurūzas miltu masu un atkal ļauj uzvārīties. Mīkstu sieru viegli saspaida ar dakšiņu, lai tas kļūtu mīkstāks, un tad pakāpeniski pievieno to mērcei, kamēr masa kļūst vienmērīga un karsta. Iemaisa kaperus un pētersīļus. Pārvieto jēra gaļu un pupiņas uz četriem šķīvjiem un katrai porcijai pārlej nedaudz mērces.

ŠEFPAVĀRA PADOMI
! Kad tukšajā pannā 3. solī ielej ūdeni, ar lāpstiņu nobrauc gar pannas apakšu, lai noņemtu gaļas un dārzeņu nogulsnes. Tās krēmīgajai kaperu mērcei dos papildu aromātu.

ZAĻĀS PUPIŅAS
Šis daudzveidīgi izmantojamais dārzenis ir labs vitamīnu un minerālvielu avots, tajā ir kalcijs un folāti. Ar 4 ēdamkarotēm zaļo pupiņu ir pietiekami, lai būtu apēsta viena no dienas 5 augļu un dārzeņu porcijām. Tā kā tajās praktiski nav tauku, tie labs mazkaloriju papildinājums ikvienai svara kontroles programmai.

Pievienot komentāru