Cālis Vidusjūras gaumē ar papriku un olīvām

Pagatavošana
1. Katru vistas fileju sagriež trīs biezās strēmelēs. Sakapā sīpolus, papriku sagriež kubiņos. Lielā cepampannā ar vāku sakarsē eļļu un cep vistas fileju 3 minūtes uz vidējas uguns vai kamēr nobrūninās un daļēji izcepas. Pārliek vistu šķīvī.

2. Sīpolus, papriku un ķiplokus maisot cep 5 minūtes uz vidējas uguns, kamēr viegli mīksti. Vistu kopā ar cept izdalījušos šķidrumu liek atpakaļ uz pannas un pieber rīsus. Pievieno karsto buljonu, tad pieber tomātus. Noved līdz viršanai uz lielas uguns. Samaisa, uzliek vāku un sutina 15 minūtes, kamēr rīsi mīksti. Vēlreiz samaisa, lai rīsi nepieliptu pie pannas apakšas.

3. Olīvas sakapā raupjos gabaliņos un kopā ar pētersīļiem pārber ēdienam. Noņem pannu no uguns, pēc garšas pievieno garšvielas, atkal apsedz un pirms pasniegšanas atstāj ievilkties 1-2 minūtes.

ALTERNATĪVAS SASTĀVDAĻAS
• Vistas vietā var izmantot ātri apceptas jēra vai liellopa gaļas strēmelītes. Četrām porcijām ņem 400-450g gaļas un maisot cep tikai 1 minūti 1. solī.

• Ja gatavošanai var atvēlēt mazliet ilgāku laiku, balto rīsu vietā ņem brūnos. 2.solī šos rīsus gatavo 10 min. ilgāk.

ŠEFPAVĀRA PADOMI
! Ja nav pieejamas olīvas bez kauliņiem, pērciet olīvas ar kauliņiem, kurus pirms sagriešanas var ātri un efektīvi izņemt ar ķiršu kauliņu izņēmēju.

Pievienot komentāru