Automobiļu zādzību tops – kuras ir pieprasītākās un kā sevi pasargāt?

Tieši auto tālāka tirdzniecība ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ tiek zagti spēkrati.

Lielais auto zādzību skaita pieaugums ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā skaidrojams ar tehnoloģiju attīstību, galvenokārt, automašīnas aprīkojot ar tā saucamo “keyless go” jeb bezatslēgu iedarbināšanas sistēmu. Lai gan no vienas puses tas atvieglo autovadītāju ikdienu, zagļiem tas nozīmē vieglāku veidu tikt pie jauna auto.

Zagļi automobili var nozagt vien dažu sekunžu laikā, izmantojot īpašas aparatūras, kas nu jau melnajā tirgū kļuvušas daudz plašāk pieejamas. Pamatveids, kā šobrīd tiek zagti automobiļi, ir attālināti imitējot “keyless go” atslēgas klātbūtni. Bieži automobiļi tiek izzagti no mājām, no kurām jau iepriekš tiek nozagtas auto atslēgas. Diemžēl sabiedrībā valda pārliecība, ka ar mani jau tas nenotiks.

Policija aicina cilvēkus rūpīgi izvēlēties vietas, kur tiek atstāti automobiļi un to atslēgas, lai pēc iespējas vairāk izvairītos no zagļiem. Problēma ir arī tajā, ka jūsu bezatslēgu iedarbināšanas sistēmu iespējams sasaistīt ar jūsu auto atslēgu pat tad, kad naktī mierīgi guļat mājās, ja vien atslēga atrodas salīdzinoši tuvu jūsu spēkratam.

Ir nepieciešams ne tikai sekot līdzi tam, kur un kā tiek atstāts auto, bet arī daudz vērīgāk izturēties pret sava auto atslēgām. Ieteicams uzstādīt papildu signalizācijas un drošības sistēmas, ja jums jūsu auto ir gana dārgs.

Pievienot komentāru