Augi pret plaušu emfizēmu. Ārstēšanās plāns 30 dienām


Plaušu emfizēma ir slimība, kurai raksturīgs pārāk liels gaisa daudzums alveolās, rezultātā rodas elpošanas un asinsrites traucējumi.

Smēķētājiem plaušu emfizēmas gadījumā šis ieradums nekavējoties jāatmet, bet, ja darbs ir putekļainās, asu smaku piesātinātās vai pārāk smacīgās telpās, tas jāmaina.

Tīrs un svaigs gaiss ir tas, kas pirmām kārtām nepieciešams plaušām. Nav ieteicams kāpt pa kāpnēm augstāk par otro stāvu, nest smagumus. Citiem vārdiem sakot, nedrīkst būt nekāda fiziska piepūle, kas izraisa elpošanas ritma traucējumus.

Katru mēnesi pirmās 10 dienas lieto pavasara adonīsa lakstu uzlējumu (pa ēdamkarotei 4–6 reizes dienā): ēdamkaroti žāvētu sasmalcinātu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes nostādina, tad izkāš.

No 11. līdz 17. dienai gatavo un lieto šādu uzlējumu: sajauc 4 ēdamkarotes sasmalcinātu altejas sakņu, 2,5 ēdamkarotes kailās lakricas sakņu, 2 ēdamkarotes māllēpju lapu un 1,5 ēdamkarotes fenheļa augļu.

Divas ēdamkarotes maisījuma (bez kaudzītes) aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, tad noņem no uguns, 45 minūtes nostādina, tad izkāš, biezumus izspiež un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Dzer pa 1/3 glāzes 3–5 reizes dienā.

No 18. līdz 24. dienai lieto citu maisījumu: sajauc pa 2 ēdamkarotēm žāvētas sasmalcinātas bērza lapas, milteņu lapas, kukurūzas drīksnu un kailās lakricas saknes. Uzlējumu gatavo tāpat kā iepriekšējā receptē. Dzer pa 1/3 glāzes 5 reizes dienā.

No 25. līdz 30. dienai lieto trešo maisījumu: sajauc pa ēdamkarotei paegļa ogas, sasmalcinātas pieneņu saknes un bērza lapas. Gatavo tāpat kā iepriekšējos uzlējumus. Dzer pa glāzei vienu reizi dienā.
Kad kurss iziets, visu sāk no gala: vispirms 10 dienas pavasara adonīsa uzlējumu, tad pirmo, otro un trešo maisījumu.

Pievienot komentāru