Asinsvadu “tīkliņš” uz sejas – kuperoze. Palīdz diētas, krioterapija un kosmētiskie līdzekļi

Ieraugot uz sejas, lielākoties deguna un vaigu augšpusē, sīkus sarkanus, maziem kukainīšiem līdzīgus plankumiņus, cilvēks parasti nesaprot, kāpēc tie tur radušies.

Diemžēl šī problēma nereti mēdz parādīties ne tikai cilvēkiem brieduma gados, bet arī jauniem, kas vēl nav sasnieguši pat 30 gadu robežu. Sarkanie plankumiņi uz pleciem, gurniem, kā arī sejas samērā strauji kļūst arvien lielāki, un drīz vien veidojas skaidri saskatāms sarkans vai zilganīgs asinsvadu tīklojums.

To sauc par kuperozi, un tā parādās tāpēc, ka kapilāru sieniņas zaudējušas savu elastību, asinsvadiņi sākuši piebriest un tādējādi kļūst saskatāmi caur ādu. Vīriešiem, kuriem šī kaite sākusies, deguns reizēm kļust tik sarkans, ka viņi kļūst līdzīgi nelabojamiem alkoholiķiem, un ej nu pierādi kādam, ka patiesībā tā nemaz nav. Bet, ja nu šāds grēks tomēr piemīt, uz to, protams, reaģē arī kuperoze un pieņemas spēkā. Tiesa, vīrieši par savu ārējo izskatu tik ļoti nesatraucas, ko nevar teikt par sievietēm

Kuperoze tiek pieskaitīta pie iedzimtām kaitēm, tāpēc, ja kādam rados šādi rotājumi bijuši, pastāv reālas iespējas, ka tā parādīsies arī jums, īpaši, ja āda ir sausa un gaiša. Diemžēl no jau esošā tīklojuma nekā citādi nav iespējams atbrīvoties, kā kosmētiskās operācijas ceļā. Toties novērst tā tālāko veidošanos spēj ikviens.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru