Ašās idejas brīvdienām ar bērniem Jelgavā un apkārtnē

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sagatavojis jaunu piedāvājumu – “Ašās idejas brīvdienām Jelgavas pusē”, ko Jelgavā un apkārtnē darīt ģimenei ar bērniem bez iepriekšējas plānošanas un pieteikšanās. Piedāvājums iekļauj praktiskus ieteikumus par apmeklējamiem objektiem, to piedāvājumu, darba laiku un izmaksām.

Vasaras tūrisma piedāvājums ģimenēm ar bērniem iedalīts tematiskās sadaļās ? “Izzinoši”, “Izklaidējoši” un “Svaigā gaisā”. Sagatavotajā materiālā ietvertajos objektos iespējams viesoties bez iepriekšējas pieteikšanās.

Sadaļā “Izzinoši” ietverti objekti, kur iespējams uzzināt ko jaunu, izzināt vēsturi un līdzdarboties, kā, piemēram, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcijā, Jelgavas pils muzejā un kapenēs, kā arī vēsturisko spēkratu muzejā “Anru motors”. Jāpiebilst, ka dažos no minētajiem objektiem šovasar ir īpaši jaunumi – tā, piemēram, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā ēkā rasta iespēja uzkāpt tornī un vērot apkārtnes panorāmu no neliela balkona, muzejam ir arī jaunas, virtuālās ekspozīcijas, ko var aplūkot ar 3D brillēm. Jelgavas pils muzejs vēris durvis pēc telpu atjaunošanas un tajā apskatāma jauna izstāde, savukārt Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī atvērts jauns restorāns, kas draudzīgs ģimenēm – “Tornis”.

Sadaļā “Izklaidējoši” ietverti objekti, kas būs īpaši saistoši bērniem – “Karameļu darbnīca”, bērnu izklaides un atrakciju centrs “Martas zeme” un bērnu izpriecu centrs “Bossiks”. Karameļu darbnīcā katru darba dienu un sestdienās noteiktā laikā iespēja vērot bezmaksas paraugdemonstrējumu šovu, kas būs aizraujošs kā lieliem tā maziem, tāpat iespējams izgatavot savu karameli un degustēt dažādus saldumus. Savukārt aktīvai bērnu atpūtai bumbu baseinos, batutos, slidkalniņos iespēja izklaidēties “Bossikā” un “Martas Zemē”.

Plašas atpūtas iespējas ģimenēm Jelgavā ir arī svaigā gaisā – Lielupes palienes pļava ar skatu torni savvaļas zirgu vērošanai, Pasta sala ar Smilšu skulptūru parku, diviem rotaļu laukumiem, pludmali un brīvdabas trenažieriem. Tāpat bērniem patiks lielākajā rotaļu laukumā Jelgavā – “Ozolskvērā”, kur šovasar atklāts jauns vides objekts “Laika vilciens” un šosezon iespēja turpat skvērā iegādāties saldējumu. Pastaigāties svaigā gaisā var Langervaldes mežā, kur nesen uzstādīts jauns objekts – trīsarpus metrus augsta Jelgavas talismana aļņa koka skulptūra. Plašas iespējas atpūtai Jelgavā ir arī uz ūdens – izbraucieni pa Lielupi un Driksu ar kuģīšiem, ūdensvelosipēdiem, laivām un SUP dēļiem.

JRTC piedāvājumā apkopotas arī izzinošas un izklaidējošas vietas tuvākajā apkārtnē – Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Piedāvājumā var arī uzzināt par piknika vietām un vietām, kur garšīgi paēst visai ģimenei.

Piedāvājumu “Ašās idejas brīvdienām Jelgavas pusē” var lejupielādēt Jelgavas tūrisma portālā visit.jelgava.lv sadaļā “Atpūta un izklaide” vai saņemt Tūrisma informācijas centrā, kas atrodas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Vairāk informācijas pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].

Pievienot komentāru