Ar šo metodi gurķus audzēsiet arī uz sava balkona!

Nepieciešams:

1) 5l plastmasas pudeles

2) Augsnes maisījums dārzeņiem

3) Gurķu sēklas

4) Folijs

Process:

1) Nogrieziet pudelei trešdaļu no augšas. Apakšā izduriet pāris caurumiņus, ja nu gadījumā sanāk pārlaistīt gurķus.

2) No ārpuses visu pudeli notiniet ar foliju – folijs neļaus saules UV stariem sasniegt stādu saknes.

3) Pudeli piepildiet ar augsni – atstājiet brīvus dažus centimetrus no augšējās malas.

4) Sēklas nepieciešams paturēt kālija permanganāta šķīdumā (būs nepieciešams 1g uz 1l ūdens), vai arī apstrādāt ar kādu mēslojumu – nātrija humātu vai kādu citu, kurš iznīcinās kaitīgo mikrofloru.

5) Pēc šīs apstrādes sēklas nepieciešams ietīt papīra salvetē un samitrināt – tad trauciņu ar šīm samitrinātajām sēkliņām notiniet ar pārtikas plēvi, un izduriet pāris mazus caurumiņus (lieliski palīdzēs, piemēram, auskars, dakša vai zobu kociņš. Pēc pāris dienām izlīdīs balti asniņi, un tad sēklas varēs iestādīt jau augsnē.

6) Kad izdīgušās sēklas ir iestādītas, pudelei uzlieciet virsū nogriezto daļu – tādā veidā augam tiek nodrošināti siltumnīcas apstākļi.

7) Patiesībā, sēklas var arī stādīt pudeles kaklā, un pudeles apakšējo daļu izmantot kā paliktni, kurā ieliet ūdeni. Tādā veidā ir izgatavota automātiskā aplaistīšanas sistēma.

Gurķu kopšana:

Gurķiem patīk silts un mitrs gaiss – svarīgi, lai nebūtu caurvējš, jo tad ir iespējama miltrasa. Kad parādās pirmā pilnā lapiņa, tad svarīgi to uzmanīgi nogriezt. Otrā apgriešana jāveic virs piektās vai sestās lapas, savukārt trešā – vēl pēc 2 lapām.

Pievienot komentāru