Ar etiķi pret nezālēm + vēl neskaitāmi etiķa pielietojumi dārzā

Māla podu tīrīšana
Puķupodu (it sevišķi māla) izmantošanas gaitā tiem parādās tendence uzsūkt minerālus, kalciju un citas vielas. Rezultātā puķupodi zaudē spīdumu un kļūst neizmantojami. Lai atrisinātu šo problēmu, iemērciet podus ūdens un etiķa šķīdumā (attiecība 50:50) apmēram uz stundu. Pēc tam tie izskatīsies gluži kā jauni!

Dārza instrumentu tīrīšana
Mēdz būt tā, ka dārza instrumenti ir tikuši atstāti lietu vai arī vienkārši palikuši netīri. Lai atgrieztu tiem sākotnējo izskatu, vajag tos iemērkt etiķī, vai arī uzsmidzināt etiķi un iesmērēt instrumentā ar lupatiņu. Tādējādi jūs varēsiet pat atbrīvoties no rūsas. Turklāt dārza instrumenti būs pasargāti no infekcijām un sēnītēm!

Grieztu ziedu ilga ziedēšana
Ja jūs dārzā nogriezāt ziedus un atnesāt tos mājās, neaizmirstiet, ka ūdenī viņi ilgi jūs nepriecēs ar savu ziedēšanu. Pamēģiniet ziedus ielikt maisījumā, kas sastāv no ūdens (aptuveni puse no vāzes tilpuma), karotītes cukura un ēdamkarotes etiķa. Tādā “sīrupā” grieztie ziedi jūs priecēs daudz ilgāk.

Turiet mājdzīvniekus un savvaļas dzīvniekus tālāk no dārza

Nav nekādas nepieciešamības caurām diennaktīm sekot līdzi, lai dzīvnieki nerakātos pa ziediem. Ir viens ļoti vienkāršs veids, kā viņus no tā izmacīt. Ņemiet auduma gabalu un iemērciet to etiķī. Uztiniet to uz koka un iespraudiet koku zemē pavisam tuvu augiem, kurus ir iemīļojis jūsu dzīvnieks. Procesu atkārtojiet ik pēc sešām dienām, un pavisam drīz dzīvnieks pārstās iet pie šī auga.

Pasargājiet kokus no mušām un odiem
Ja jūs esat noguruši no odiem, kas ir parādījušies visapkārt jūsu augļu kokiem – atbrīvojieties no tiem, izmantojot etiķi. Plastmasas pudelē ielejiet 250 ml ūdens, 125 ml etiķa un pievienojiet klāt 100 gramus cukura. Visu samaisiet, apklājiet ar polietilēna plēvi un izveidojiet tajā pāris caurumus. Nolieciet šo vienkāršo lamatu blakus kokam, un problēma tiks atrisināta.

Padzeniet kukaiņus
Ja jūs podiņos audzējat vērtīgus augus, jūs būsiet nepatīkami pārsteigti, atklājot, ka tos sākuši ēst gliemeži vai arī tur iemitinājušās skudras. Lai no tā atbrīvotos, var podu noberzt ar audumu, kas iemērkts etiķī. Atkārtojiet šo procesu ik pēc trim dienām: visi parazīti pazudīs, kā nebijuši, bet jūsu mīļākie augi ziedēs un plauks!

Visiem materiāliem ir tikai un vienīgi informatīvs raksturs. Pirms izmantošanas un, lai iegūtu detalizētāku informāciju, iesakām vērsties pie speciālistiem!

Avots

Pievienot komentāru