Apmeklē dūmu istabu izstādē “Māja I 2018”

Lai saprastu, cik svarīga loma mājoklī ir dūmu detektoram un kādā bezspēcības stāvoklī atrodas cilvēks ugunsgrēka situācijā, jau no 8. līdz 11. martam izstādē “Māja I 2018” Ķīpsalā ikvienam būs iespēja apmeklēt dūmu istabu.

Mājokļa drošības ekspozīcijā ikviens izstādes apmeklētājs, neapdraudot dzīvību, varēs pārbaudīt savas spējas izkļūt no ēkas situācijā, kad ir izcēlies ugunsgrēks. Dūmu istaba simulēs īstu dzīvojamo platību ar galdu, krēsliem un citām ikdienišķām lietām mājoklī.

Turpat visās trīs izstādes dienās interesenti varēs saņemt ugunsdrošības profesionāļu – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas un “FN Serviss” – praktiskās konsultācijas un iegūt aktuālo informāciju par ugunsdrošības noteikumiem Latvijā. Varēs uzzināt arī par pasīvo ugunsdrošību, t. i., ēku ugunsdrošajām konstrukcijām, kuras arī ekspluatācijas gaitā ir jāuztur kārtībā, – ugunsdrošajām durvīm, vārtiem, lūkām, ugunsdrošajām stikla sistēmām, komunikāciju ugunsdrošību un to blīvējumiem ugunsdrošajās sienās un vēl daudz ko citu.

Mājokļa drošības mēnesī, februārī, veiktā aptauja liecina, ka tikai katram piektajam mājās ir uzstādīts dūmu detektors, bet vēl retāk – ir ugunsdzēšamais aparāts. Visbiežāk ugunsgrēkos iet bojā nosmokot. Cilvēka dzīvību var glābt dūmu detektors, kas brīdina par briesmām un sniedz iespēju evakuēties laikus. 80 % aptaujāto nav saskārušies ar ugunsgrēku, tāpēc nenovērtē dūmu detektora nepieciešamību mājoklī.

“Izstāde “Māja I 2018″ ir īstā vieta, kur sagatavoties drošai būvniecībai, jo šeit varēs konsultēties ar daudziem būvniecības profesionāļiem un apskatīt lielu būvniecības materiālu un risinājumu klāstu vienuviet. Sākot ar dūmu detektoriem un ugunsdrošām durvīm un beidzot ar nedegošiem audumiem tavam interjeram,” stāsta “Māja I 2018” vadītājs Roberts Brēde.

Plašu dūmu detektoru un ugunsdzēšamo aparātu klāstu, turklāt par izdevīgu izstādes cenu, piedāvās “Latakva” un “FN Serviss”. Materiālus drošam mājoklim un tā būvniecībai prezentēs “Paroc”, “Monier”, “Schiedel”, “Žaluzi.eu”, “RP Būve”, “Baltijas durvis”, “Bos grupa”, “Assa Abloy” un daudzi citi.

Pērn “Gjensidige Latvija” sadarbībā ar Latvijas glābšanas dienestiem un drošības nozares pārstāvjiem aizsāka jaunu iniciatīvu – ieviesa Mājokļa drošības mēnesi, kura mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju informētību un izpratni par mājokļa drošības jautājumiem, tādējādi mazinot negadījumu skaitu valstī, kas saistīti ar mājokļa drošību. Oficiālajā Mājokļa drošības mēneša atklāšanā tika parakstīts memorands par apņemšanos ik gadu martā pievērst pastiprinātu uzmanību sabiedrības informēšanai un izglītošanai mājokļa drošības jautājumos.

Izstādē “Māja I 2018” piedalīsies vairāk nekā 380 uzņēmumu no 13 valstīm: Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Grieķijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ķīnas, Polijas, Šveices un Vācijas. Četras dienas Ķīpsalā uzņēmumi piedāvās Baltijas klimatam un ekonomiskajiem apstākļiem piemērotākos produktus un pakalpojumus – būvinstrumentus un būvtehniku, būvmateriālus, energoefektīvākās apkures sistēmas un ūdens attīrīšanas tehnoloģijas, santehnikas ierīces, interjera un dizaina risinājumus u. c. Izstāde piedāvā arī daudzveidīgu semināru un konferenču programmu.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Pievienot komentāru