Aicina uz bezmaksas uztura lekciju par gremošanas traucējumiem

Lai paplašinātu zināšanas un veidotu izpratni par veselīgu uzturu saistībā ar gremošanas traucējumiem, aicinām personas vecumā no 54 gadiem un vairāk apmeklēt bezmaksas veselīga uztura lekciju 23. martā pl. 11.00 Liepājas Olimpiskā centra Saules zālē. Lekciju pasniegs uztura speciāliste Līga Jaunzema.

Lekcijas tēma ir “Uzturs un gremošanas problēmas, rīšanas traucējumi”. Uz lekciju aicinātas personas ar šāda veida traucējumiem, kā arī to atbalsta personas. Nodarbībā tiks apskatītas tēmas par ēdiena konsistenci, sausumu mutē, gastrītu, par uzturu barības vada atviļņa gadījumā, uzturu aizkuņģa dziedzera iekaisuma gadījumā u.c. Nodarbības laikā uztura speciāliste sniegs praktiskus padomus, kā mainīt ēdiena konsistenci, iepazīstinās ar ēdiena iebiezināšanas vielām.

L. Jaunzema par lekciju: “Nodarbībā pārrunāsim, kā ēst un gatavot, ja ir rīšanas un/vai košļāšanas grūtības, piemēram, pēc pārciesta insulta, vai arī, ja ir, piemēram, Parkinsona vai multiplās sklerozes diagnoze. Uz nodarbību aicinātas arī atbalsta personas, lai uzzinātu, kā palīdzēt organizēt uzturu pie šādiem stāvokļiem. Apskatīsim arī tēmu par uzturvielu deficītu personām, kurām ir 54 gadi un vairāk.”

Uz lekciju nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 28 612 877 (Līga), sūtot īsziņu ar vārdu, uzvārdu. Lekcijas ilgums ir divas stundas.

Lekcija tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Papildu informācija: Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, tālr. 63 404 747, e-pasts: [email protected].

Pievienot komentāru