Vīns kosmētikā: maskas un losjoni

Foto – Pixabay

Izrādās, vīnu var ne tikai dzert, bet arī izmantot kosmētikā, lai pagatavotu mājas maskas un losjonus sejai, nagiem un matiem.

Maska taukainai ādai
* Pusi vidēji liela banāna saberž putriņā, pievieno 2 ēdamkarotes sausā baltvīna un svaigi spiestu citrona sulu. Masku uzziež attīrītai ādai, pēc 15 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni.

Balinošs losjons
* Ēdamkaroti žāvētu sasmalcinātu piparmētras lakstu aplej ar glāzi sausā baltvīna un 15 minūtes vāra uz lēnas uguns. Novārījumu mazliet atdzesē, pārlej tumša stikla pudelē un, laiku pa laikam sakratot, 7 dienas nostādina vēsā vietā, tad izkāš. Losjons lieliski balina vasarraibumus un pigmentācijas plankumus. Ik pēc dienas ar to samitrina notīrītu ādu.

Losjons nagiem
* Ja rokām nagi lūst un slāņojas, sajauc vienādās daļās sauso baltvīnu un svaigi spiestu citrona sulu. Maisījumu ierīvē nagos un uzvelk kokvilnas cimdus. Procedūru vēlams sagatavot uz nakti.

Barojoša maska normāliem matiem
* Sajauc 1/4 glāzes sausā baltvīna, olas dzeltenumu un tējkaroti medus. Maisījumu maigām kustībām ierīvē izmazgātu matu saknēs, apsedz ar polietilēna plēvi un ap galvu apsien vilnas lakatu. Pēc 25–30 minūtēm kompresi izmazgā ar silta ūdens strūklu.

Pievienot komentāru