Vingrojums pret stresu jogas stilā. Izpildi no rīta un vakarā!

Foto – Pixabay

Mēdz būt tā, ka cilvēks ir it kā vesels, arī asinsspiediens normas robežās, taču jūtas savārdzis, nespēcīgs un saguris… Visbiežāk šāda stāvokļa cēlonis ir hronisks stress. Atbrīvoties no tā palīdz pretstresa vingrojums, kas jāizpilda no rīta pirms brokastīm un vakarā, pārnākot no darba.

* Jānostājas taisni, kājas viegli ieliektas ceļos, pirkstgali nedaudz pavērsti uz iekšu. Paņem abās rokās pialu ar karstu tēju, iemalko un, kā hipertonijas gadījumā, jācenšas panākt malka sajūtu ķermeņa mugurpusē no pakauša līdz papēžiem.

Analoģiskā veidā ar katru nākamo malku jāiztēlojas, kā dzīvinošais siltais vilnis izplūst pa:
* kreisajiem sāniem;
* labajiem sāniem;
* ķermeņa priekšpusi.

Pēc tam izdara vēl vienu malku, vienlaikus cenšoties izpildīt kādas vienkāršas kustības: pietupties, pagriezties, noliekties, atliekties.

Šīs kustības jāizpilda viegli un plūstoši – tā, kā šķidrums virzās ķermeņa iekšienē.

Sajūtot, ka ķermenis ir siltuma pilns, atslābināts un paklausīgs, jāapstājas kādā statiskā pozā un dažas sekundes jāatpūšas. Jāpatur prātā tās ķermeņa pozas, kas ir vispatīkamākās un tātad – vispiemērotākās.

Ar laiku izkristalizēsies tieši tie ķermeņa stāvokļi, kas vairāk vai mazāk līdzināsies cigun pozām vai jogas asanām un kuru iedarbība nebūs sliktāka.

Pirms pabeidz nodarbību, rokas jāizstiepj virs galvas un jāsajūt, cik viegls un atbrīvots kļuvis ķermenis, bet pēc tam jāiedzer malks auksta šķidruma: tēja, ūdens vai sula.

Pievienot komentāru