Viņa paņēma vecas tapetes un šķēres, lai izveidotu kaut ko ļoti praktisku

No sākuma nepieciešams izmērīt jūsu loga augstumu un platumu. Platumam jābūt tādam pašam, kā logs, bet garumā jābūt divtik garākam par loga izmēru, lai, pilnīgi aiztaisot ciet, žalūzijas nenostieptos. Pēc visiem mērījumiem, nogrieziet nepieciešamo tapetes garumu un platumu. Ja jūsu tapetes neatbilst loga platumam, nevajag satraukties, jo vienmēr ir iespējams malā pievienot klāt papildu strēmelīti. Starp citu, ar malā esošām strēmelēm žalūzijas izskatīsies daudz interesantāk un labāk.

как сделать жалюзи из обоевPapildus strēmeles nepieciešams pievienot malām klāt ar PVA līmi. Ļaujiet līmei nožūt, atstājot uz kādu laiciņu tapetes mierā.

как сделать жалюзи своими руками

Tagad ķersimies klāt žalūziju veidošanai. Ar lineāla palīdzību salieciet tapetes pēc akordeona principa. Atcerieties karstās vasaras dienas, kad taisījāt sev vēdeklīšus no papīra? Šeit ir tas pats princips. Katra locījuma vietai vajadzētu būt apmēram 4 cm garai. Šeit varat darīt, kā jums ērtāk – atzīmēt ik pa 4 cm uz tapetēm, lai vieglāk locīt, vai arī atzīmēt pirmo locījuma vietu, bet pēc tam tikai locīt tālāk. Taču vienu mēs zinām gan – locījuma vietu nepilnības nebūt nebūs manāmas gala rezultātā.

жалюзи из бумаги

Līdzko tapetes visā garumā būsiet salocījuši, to būs jāsaloka tagad pa vidu uz pusēm. Saliekuma vieta kļūs par jūsu žalūziju centru – tieši šeit ar īlenu nepieciešams uztaisīt caurumu.  Tad ņemiet virvi vai auklu, kas ir par 20 – 30 cm garāka nekā loga kopējais garums. Ar lielas adatas palīdzību izveriet auklu caur īlena radīto caurumu. Auklas galā uzlieciet visparastāko fiksatoru, kādus parasti liek uz jaku vai bikšu auklu galiem, lai tie neirtu. Auklai ar fiksatoru jāatrodas žalūziju apakšā, bet augšējā daļā auklu piestipriniet ar skoču, lai neiznāk ārā.

жалюзи своими руками

Žalūziju augšējā daļā pielīmējiet to visā garumā abpusējo skoču, ar kura palīdzību žalūzijas piestipriniet pie sienas. Tas arī viss – skaistas žalūzijas ir gatavas!

жалюзи своими руками из обоев

Aplūkojiet video, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Noteikti neaizmirstiet padalīties arī ar citiem!

Avots: takprosto.cc

Pievienot komentāru